PeristeriNews.gr
Πολιτική

Η πορεία είχε σκηνές βίας στην Αθήνα


Εκτεταμένα επεισόδια διαδραματίστηκαν για αρκετές ώρες στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας με τις μολότοφ και τα δακρυγόνα να συνθέτουν το σκηνικό της χθεσινής πορείας, μιας πορείας που είχε μεγάλη συμμετοχή και πέρασε σε δεύτερη μοίρα από τις σκηνές βίας στην Αθήνα.

Από επεισόδια και τον τραυματισμό του βουλευτή Κωστή Χατζηδάκη σημαδεύτηκε η χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της γενικής πανελλαδικής απεργίας που είχαν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κατά του προϋπολογισμού και του του νέου πακέτου μέτρων για τις εργασιακές σχέσεις.

Η συμμετοχή στην απεργία άγγιξε, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, το 100% στα διυλιστήρια, τα ναυπηγεία, στον ΟΛΠ, στη χαλυβουργία, και την Coca Cola, ενώ ξεπέρασε το 90% στις τράπεζες, τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, τα ΕΛΤΑ και την ΕΥΔΑΠ.

Κλειστά ήταν τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες, ακυρώθηκαν πολλές πτήσεις, ενώ τα νοσοκομεία λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας.

Δεκάδες νεαροί συνεπλάκησαν με την αστυνομία έξω από τη Βουλή, στα Προπύλαια και σε άλλα σημεία του κέντρου της Αθήνας, ενώ καθώς η πορεία έφτανε στο κοινοβούλιο, διαδηλωτές στην οδό Πανεπιστημίου επιτέθηκαν κατά του πρώην υπουργού Κωστή Χατζηδάκη και τον προπηλάκισαν.

Από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη χθεσινή πορεία, έγιναν 23 προσαγωγές και 10 συλλήψεις, ενώ τραυματίστηκαν 23 αστυνομικοί, ένας εκ των οποίων σοβαρά. Αρκετές ήταν και οι υλικές ζημιές καθώς κάηκαν 3 αυτοκίνητα, 2 δίκυκλα, 6 καταστήματα και 4 γραφεία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ ο Άρης Σπηλιωτόπουλος

Peristeri News

Leave a Comment