• Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Η Περιφέρεια Αττικής «ξηλώνει» παράνομες διαφημιστικές πινακίδες στη Μεσογείων

Peristeri News
Σεπ20/ 2019

Από τη Λεωφόρο Μεσογείων ξεκινάει το Σάββατο η εκστρατεία της περιφέρειας Αττικής για την αφαίρεση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων που έχουν τοποθετηθεί σε κεντρικές λεωφόρους του Λεκανοπεδίου.

Μετά και την πρόσφατη ευρεία σύσκεψη για το θέμα, αύριο από τις 08:00 τα τεχνικά κλιμάκια θα ξεκινήσουν από τη λεωφόρο Μεσογείων 156 στο ύψος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής (άνοδος). Τη δράση θα συντονίζει ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, και η εντεταλμένη σύμβουλος Τεχνικών Έργων, Ευρώπη Κοσμίδη, ενώ θα συμμετέχουν στελέχη της Τροχαίας Αττικής και του δήμου Παπάγου-Χολαργού.

Τη δράση θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Αττικής με δικά της μέσα, ενώ θα διατεθεί μέσω του ΕΔΣΝΑ ένα καλαθοφόρο που θα συμβάλει στην αφαίρεση του παράνομου διαφημιστικού υλικού.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι τον Σταυρό Αγίας Παρασκευής, ενώ την Κυριακή στις 5:30 το πρωί συνεργεία του δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού θα αφαιρέσουν τις διαφημιστικές πινακίδες από τη Λεωφόρο Κηφισίας.

Με αφορμή την έναρξη αφαίρεσης των πινακίδων, ο Γιώργος Πατούλης επανέλαβε ότι θα δείξει μηδενική ανοχή στο συγκεκριμένο ζήτημα και υπογράμμισε πως «παρά το γεγονός ότι η περιφέρεια Αττικής δεν έχει αρμοδιότητα στη συγκεκριμένη διαδικασία, αναλαμβάνει πρωτοβουλία προκειμένου να μπει ένα τέλος σε αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο».

«Συγχαίρουμε τον δήμαρχο Φιλοθέης-Ψυχικού, Δημήτρη Γαλάνη, για την πρωτοβουλία του να αφαιρέσει με δικά του συνεργεία τις διαφημιστικές πινακίδες. Καλούμε και τους άλλους δημάρχους να συνδράμουν και αυτοί με τα μέσα που διαθέτουν για να καθαρίσουμε την Αττική μας. Δίνουμε ηχηρό μήνυμα πως η περιφέρεια Αττικής θα αλλάξει πρόσωπο, δεν θα ανεχθούμε να συνεχιστεί  αυτό το φαινόμενο που, εκτός από την περιβαλλοντική ρύπανση που προκαλεί, απειλεί και την ασφάλεια των οδηγών. Όποιος δεν συμμορφώνεται με τους νόμους, θα τον καταγγέλλουμε και θα αποστέλλουμε το φάκελο στον εισαγγελέα. Όποιος θέλει να διαφημίζεται, να το κάνει νόμιμα» τόνισε ο περιφερειάρχης.