PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Η Περιφέρεια Αττικής αναβαθμίζει με 1,5 εκ. ευρώ 6 κοινόχρηστους χώρους στο Περιστέρι


Μια ακόμα μεγάλη χρηματοδότηση απέσπασε ο Δήμος Περιστερίου από την Περιφέρεια Αττικής με στόχο την αναβάθμιση 6 κοινόχρηστων χώρων της πόλης.

Το πλάνο προβλέπει την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό 6 κοινόχρηστων χώρων συμπεριλαμβανομένων και παιδικών χαρών στο Περιστέρι με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύψους 1.542.436,00 €.

Μάλιστα το έργο πήρε και τις απαραίτητες υπογραφές της προγραμματικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Περιστερίου Α. Παχατουρίδη.

Σκοπός του έργου είναι η προμήθεια και τοποθέτηση καινούριου εξοπλισμού και ειδικότερα οργάνων παιδικής χαράς, δαπέδων ασφαλείας, πληροφοριακών πινακίδων, καθισμάτων, περγκόλων, κάδων απορριμμάτων καθώς και λοιπού σχετικού εξοπλισμού στους εξής δημόσιους χώρους:

1. Πάρκο «ΠΕΥΚΩΝ»
2. Πάρκο «ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ»
3. Πάρκο «ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ»
4. Πάρκο «ΠΟΙΗΤΩΝ»
5. Πάρκο «ΦΑΒΙΕΡΟΥ»
6. Πάρκο «ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ»

Όλες οι εργασίες εγκατάστασης του εξοπλισμού παιδικών χαρών (όργανα παιδικής χαράς, δάπεδα ασφαλείας και λοιπός εξοπλισμός) θα γίνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να συμμορφώνονται πλήρως με τις απαιτήσεις ασφαλείας, που ορίζει η νομοθεσία.

Φορέας υλοποίησης των έργων αναβάθμισης είναι ο Δήμος Περιστερίου.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας, ο κ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Μαζί με τον άξιο Δήμαρχο Α. Παχατουρίδη που έχει καταφέρει στη μακρά θητεία του να αλλάξει το πρόσωπο του Περιστερίου συνεχίζουμε με σημαντικές υποδομές τον εκσυγχρονισμό της πόλης. Με την παρούσα σύμβαση η Περιφέρεια χρηματοδοτεί την αναβάθμιση έξι κοινόχρηστων χώρων, συμπεριλαμβανομένων και παιδικών χαρών στην πόλη για να γίνουν πιο ασφαλείς και πιο λειτουργικοί για τους πολίτες και τα παιδιά μας. Μετά τη χρηματοδότηση του νέου σύγχρονου Πολιτιστικού Πολυχώρου, ένα εμβληματικό έργο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του παλιού κτιρίου της Ξυλοτεχνίας, και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττική, με συνολικό προϋπολογισμό 14 εκ. ευρώ, προχωράμε και με άλλα έργα που θα ανεβάσουν το Περιστέρι, ακόμα πιο ψηλά».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Περιστερίου Α. Παχατουρίδης ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για τη χρηματοδότηση των έργων, επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά την άριστη συνεργασία που υπάρχει με την Περιφέρεια. «Με την ουσιαστική συμβολή του Γ. Πατούλη το Περιστέρι αλλάζει με σημαντικά έργα πολιτισμού αλλά και με υποδομές με κοινωνικό πρόσημο για τους πολίτες της πόλης».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment