PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Η παρουσίαση του βιβλίου «Φτερούγισμα στη Δόξα» (video)


Πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου «Φτερούγισμα στη Δόξα – Special Edition» που έγραψε ο δημοσιογράφος και εκπρόσωπος τύπου της ΠΑΕ Παύλος Κατώνης και το οποίο αφορά την ιστορία του Ατρόμητου από το 1923 μέχρι και σήμερα. Δείτε τις δηλώσεις στο αποκλειστικό video.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου «Φτερούγισμα στη Δόξα – Special Edition» που έγραψε ο δημοσιογράφος και εκπρόσωπος τύπου της ΠΑΕ Παύλος Κατώνης και το οποίο αφορά την ιστορία του Ατρόμητου από το 1923 μέχρι και σήμερα.

Μέσα από πλούσια στατιστικά στοιχεία, αφηγήσεις και πολλές εικόνες ο συγγραφέας παρουσιάζει την ιστορία του Ατρόμητου με ειδική αναφορά σε όλους τους προέδρους, τους προπονητές που πέρασαν από την ομάδα αλλά και σε γεγονότα που έχουν σημαδέψει τα 87 χρόνια ζωής του συλλόγου.

Το βιβλίο εκτός από τον συγγραφέα, παρουσίασαν: Ο αρχηγός της ομάδας Χρυσόστομος Μιχαηλίδης, ο παλαίμαχος άσος Λάκης Νικολάου, ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλέξης Σταυρούλιας και οι δημοσιογράφοι Γιώργος Γεωργιάδης και Τάκης Σπηλιόπουλος.

Ο Παύλος Κατώνης είπε στην ομιλία του: «Η συγγραφή της ιστορίας της ομάδας ήρθε πραγματικά με πολύ κόπο και μεγάλη προσπάθεια. Ο Ατρόμητος μπορεί να μην έχει κατακτήσει πρωταθλήματα και κύπελλα Ελλάδας, πλην μιας συμμετοχής στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, όμως είναι ένα σωματείο γεμάτο ιδανικά, όνειρα, ματωμένες φανέλες. Είμαι περήφανος για τούτο το βιβλίο και μακάρι να κληροδοτηθεί στις επόμενες γενιές της ομάδας».

Ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης ευχήθηκε να εξαντληθεί το βιβλίο και να γράψει ο συγγραφέας βιβλίο για τα 100 χρόνια του Ατρόμητου ενώ ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης ευχήθηκε να φθάσει το βιβλίο σε όλες τις γωνιές του Περιστερίου.

Ο Αλέξης Σταυρούλιας τόνισε στην ομιλία του ότι η καταγραφή της ιστορίας του Ατρόμητου αποτελεί την πυξίδα πάνω στην οποία ο σύλλογος πορεύεται στο πέρασμα του χρόνου και που αποτελεί τον οδηγό για ένα λαμπρό μέλλον.

«Αυτές οι πρωτοβουλίες κρατάνε αναμμένη την ιστορία του Ατρόμητου. Όταν έχεις ανδρωθεί στο Περιστέρι και έχεις παίξει ποδόσφαιρο στον Ατρόμητο είσαι διαφορετικός άνθρωπος σημείωσε ο Λάκης Νικολάου.

Με την σειρά του ο Γιώργος Γεωργιάδης είπε: «Όταν ένας γονιός γεννάει ένα βιβλίο ευχόμαστε καλοτάξιδο. Μου ζητήθηκε να γράψω τις αναμνήσεις μου και είναι μεγάλη τιμή για μένα. Ο Ατρόμητος έχει χαράξει τη ζωή μου». Τέλος ο Τάκης Σπηλιόπουλος είπε:« Εγώ θα μιλήσω ως αναγνώστης. Είναι μια αληθινή ιστορία αποτυπωμένη με εύγλωττο τρόπο. Ζηλεύω την προσπάθεια του συγγραφέα».

Κατόπιν τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον σύλλογο:

1) Ο Γιώργος Κορακάκης για το ιστορικό γκολ που πέτυχε εναντίον της Σεβίλλης, το μοναδικό ευρωπαϊκό του Ατρόμητου.

2) Ο Κώστας Μισαηλίδης για την προσφορά του στην ομάδα.

3) Ο Σταύρος Μισαηλίδης που έχει ξεπεράσει τις 100 συμμετοχές στην Α’ Εθνική με τη φανέλα του Ατρόμητου.

4) ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης που έχει ξεπεράσει τις 100 συμμετοχές στην Α’ Εθνική με τη φανέλα του Ατρόμητου.

5) Ο Βαγγέλης Κότσαλος κορυφαίος σε συμμετοχές (124) στην Α’ Εθνική με τη φανέλα του Ατρόμητου ως σήμερα.

Ειδικό βραβείο πήραν:

1) Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Γιώργος Σπανός για την συμβολή του στην αναγέννηση του Ατρόμητου από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλέξη Σταυρούλια.

2) Ο Λάκης Νικολάου που δεν ξέχασε ποτέ τις ρίζες του και την ομάδα που ξεκίνησε από τον αντιδήμαρχο Περιστερίου και μέλος του δ.σ. της ΠΑΕ Ατρόμητος Βασίλη Μπέτση

3) Ο Γιώργος Χατζής για τον επί μισό και πλέον αιώνα προσφοράς του στον σύλλογο από τον δημοτικό σύμβουλο Ιωσήφ Ξυπνητό.

Στην εκδήλωση του βιβλίου έδωσε το παρών σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας και αντιπροσωπεία παλαίμαχων ποδοσφαιριστών.

Ήτοι οι: Σταύρος Κωνσταντινίδης (πρόεδρος του συνδέσμου παλαιμάχων ποδοσφαιριστών), Σταύρος Ηλιόπουλος, Τόλης Αποστόλου, Γιάννης Μπρανίκας, Μπάμπης Κούκης, Καίσαρας Τσιριμιάγκος, Γιάννης Παπαχρήστου, Δημήτρης Κούκουρας, Σωτήρης Ζαρταμόπουλος, Γιώργος Αυγουστίδης.

Επίσης τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους οι: Μαίρη Τσώτα Μάρκου (αντιδήμαρχος Πολιτισμού), Ανδρέας Σχίζας (πρόεδρος ΑΟΔΗΠ), Παναγιώτης Λύκος (αντιδήμαρχος Πολεοδομίας), Νίκος Μιχαλόπουλος (Διευθύνων Σύμβουλος ΑΝΑΝΕΠΕΡ), Νίκος Μίαρης (Πρόεδρος Βρεφονηπιακών Σταθμών) και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Καρυστινός, Βαγγέλης Καλλέργης, Θανάσης Δημητρίου.

Από τον ΓΣΠ, ο επίτιμος πρόεδρος Πέτρος Μουγιάκος, το μέλος του δ.σ. της ΚΑΕ Γιώργος Λυράς και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Μανώλης Τσαγκιώτης.

Παραβρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία της Γυναικείας Ομάδας του Ατρόμητου και εκπρόσωποι των οργανωμένων αλλά και του υπό σύσταση νέου κλαμπ της ομάδας.

Η όμορφη βραδιά έκλεισε με τον ηθοποιό Κώστα Ευρυπιώτη να τραγουδάει τον ύμνο της ομάδας.

* ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΟ ΤΗΛ: 6974-708715.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment