PeristeriNews.gr
Διεθνή

Η νέα γενιά παίρνει τα ηνία


Οραματιστές, πρωτοπόροι επιχειρηματίες και καινοτόμοι κατασκευαστές βρίσκονται κάθε χρόνο στη λίστα με τα 50 πιο σημαντικά άτομα του «Νέου Κατεστημένου», όπως το αποκαλεί το περιοδικό «Vanity Fair».

Οραματιστές, πρωτοπόροι επιχειρηματίες και καινοτόμοι κατασκευαστές βρίσκονται κάθε χρόνο στη λίστα με τα 50 πιο σημαντικά άτομα του «Νέου Κατεστημένου», όπως το αποκαλεί το περιοδικό «Vanity Fair».

Για δεύτερη συνεχή φορά, πρώτος αναδείχθηκε ένας 27χρονος που πριν από μερικά χρόνια είχε την ιδέα να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων με φωτογραφίες ελκυστικών γυναικών που σπούδαζαν στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και κάλεσε τους συμφοιτητές τους να ψηφίσουν την καλύτερη.

Σήμερα ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ιδρυτής του facebook με τα 750 εκατομμύρια χρήστες είναι ένας από τους πιο πλούσιους αλλά και πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο – η εταιρεία το 2012 υπολογίζεται ότι θα αξίζει κάπου μεταξύ 50 και 100 δισ. δολαρίων.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι εκ των 50 πιο ισχυρών, οι 15 είναι κάτω των 40 ετών.

Ο κατάλογος δείχνει πως ήδη ο 21ος αιώνα περιποιεί τιμή σε όσους κατόρθωσαν να δημιουργήσουν εταιρείες σχετικές με την τεχνολογία που άλλαξαν τον τρόπο επικοινωνίας ή εμπορίου.

Ο Σεργκέι Μπριν και ο Λάρι Πέιτζ της Google βρίσκονται στη δεύτερη θέση και τους ακολουθούν στην τρίτη θέση ο Τζεφ Μπέζος, στην τέταρτη ο Τιμ Κουκ και ο Τζόναθαν Αϊβ της Apple και στην πέμπτη ο ιδρυτής του twitter Τζακ Ντόρσι.

Η Lady Gaga εμφανίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στη λίστα του αμερικανικού περιοδικού – στην ένατη θέση, είναι η γυναίκα που βρίσκεται πιο ψηλά στον κατάλογο, πιο μπροστά ακόμα και από την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ του «Χάρι Πότερ» η οποία βρίσκεται στον αριθμό 16.

Η Gaga είναι το πιο νεαρό άτομο στη λίστα, γεγονός βέβαια που δεν αποτελεί έκπληξη για κάποια, οι οπαδοί της οποίας οδήγησαν τους σέρβερ της Amazon να μπλοκάρουν από την αγωνία τους να κάνουν donwload το τρίτο της άλμπουμ.

Άλλες γυναίκες είναι η Σέριλ Σάνμπεργκ του facebook, η Αντζελ Αρεντς, πρόεδρος της Burberry’s και η Νάταλι Μασνέ, της διαδικτυακής εταιρείας ρούχων Net a porter.

Ο κατάλογος βέβαια έχει και αέρα Χόλιγουντ, καθώς σε αυτόν περιλαμβάνονται ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, ο Αστον Κούτσερ και ο ράπερ Τζέι-Ζ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ερντογάν: Η έγερση ζητημάτων κυριαρχίας δεν βλάπτουν τον διάλογο

Peristeri News

Όλαφ Σολτς: «Ανεύθυνη» η χερσαία εισβολή στη Ράφα

Peristeri News

Συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της Ράφα

Peristeri News

Leave a Comment