PeristeriNews.gr
Πολιτική

Η ΝΔ ενημέρωσε την Τρόικα για το Ζάππειο 2


Το οικονομικό πρόγραμμα διεξόδου από την ύφεση που είχε παρουσιάσει προ ημερών ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο ανέπτυξαν ενδελεχώς χθες το απόγευμα οι αρμόδιοι τομεάρχες του κόμματος στους ελεγκτές της τρόικας.

Το οικονομικό πρόγραμμα διεξόδου από την ύφεση που είχε παρουσιάσει προ ημερών ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο ανέπτυξαν ενδελεχώς χθες το απόγευμα οι αρμόδιοι τομεάρχες του κόμματος στους ελεγκτές της τρόικας που έφτασαν με ταξί στα κεντρικά γραφεία της λεωφόρου Συγγρού.

Η συνάντηση που κράτησε πάνω από δύο ώρες διεξήχθη χωρίς την παρουσία του προέδρου Αντώνη Σαμαρά. Οι αρμόδιοι αναπληρωτές τομεάρχες Οικονομικών και Οικονομίας του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Σταϊκούρας και Νότης Μηταράκης, συνεπικουρούμενοι από τους στενούς συνεργάτες του προέδρου Γιάννη Μούρμουρα και Χρύσανθο Λαζαρίδη, παρουσίασαν ένα προς ένα τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία.

Ολα ήταν πλήρως κοστολογημένα, κάτι που διευκόλυνε τους εκπροσώπους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης να αντιληφθούν πως εν πολλοίς είναι υλοποιήσιμα και μάλιστα άμεσα. Αλλωστε οι ίδιοι οι τροϊκανοί ήταν αυτοί που ζήτησαν την εν λόγω συνάντηση αφού εκτίμησαν πως στο πλαίσιο της συναίνεσης μπορεί να υιοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση κάποιες από τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας, από τη στιγμή που θα κινούνται στο σωστό πλαίσιο.

Στη Νέα Δημοκρατία άλλωστε εκτιμούν πως «η κίνηση να έρθει η τρόικα στα γραφεία μας αποδεικνύει τη σοβαρότητα των προτάσεων του Αντώνη Σαμαρά, οι οποίες αν υλοποιηθούν -όπως έχει τονίσει και ο ίδιος- στο σύνολό τους, θα μπορέσουν να βγάλουν τη χώρα μια ώρα πιο γρήγορα από την οικονομική κρίση». Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης ξεκαθάρισε πως το κόμμα δεν προτίθεται να ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Οπως είπε, η Νέα Δημοκρατία δεν θα κάνει ό,τι έκανε το ΠΑΣΟΚ το προηγούμενο διάστημα, που «εκβίαζε» με εκλογές. Πάντως σημείωσε πως αν αυτές γίνουν, θα είναι καλοδεχούμενες. Τέλος, χαρακτήρισε «ακατανόητο» το γεγονός ότι τίθεται θέμα δημοψηφίσματος σε αυτή τη συγκυρία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment