PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Η Lithos Digital Στηρίζει τον Πάρη Μητρόπουλο στο Mr. Olympia


Ο Πάρης Μητρόπουλος είναι πρωταθλητής Ελλάδος στην άρση βαρών και παγκόσμιος πρωταθλητής στο powerlifting – ή δυναμικό τρίαθλο όπως είναι γνωστό στα ελληνικά.

Οι τίτλοι αυτοί δικαίως δημιουργούν την εικόνα ενός ανθρώπου σκληρού σαν πέτρα. Αλλά όσοι έχουν την τύχη να γνωρίζουν τον Πάρη Μητρόπουλο από κοντά ή να έχουν ακούσει την ιστορία του ξέρουν καλά ότι δεν πρόκειται για μια οποιαδήποτε πέτρα αλλά για έναν πολύτιμο λίθο. Η Lithos Digital, μια εταιρεία digital marketing συνηθισμένη στο να διακρίνει τα διαμάντια και να στέκεται στο πλευρό όλων των ανθρώπων που έχουν ένα όνειρο, ένα όραμα και παλεύουν καθημερινά για να το πετύχουν, στηρίζει ολόψυχα τον Πάρη Μητρόπουλου στον δικό του αγώνα για την απόκτηση του ανώτερου τίτλου στο powerlifting. Ο Πάρης Μητρόπουλος πραγματοποιεί αυτήν την στιγμή τον δικό του μεγαλύτερο αθλητικό στόχο, ο οποίος είναι η συμμετοχή του στον παγκόσμιο διαγωνισμό Mr. Olympia Pro Powerlifting.

Τι είναι το Mr. Olympia;

Mr. Olympia είναι ο κορυφαίος παγκόσμιος διαγωνισμός bodybuilding όπου συμπεριλαμβάνεται και το Pro Powerlifting, η Ολυμπιάδα του Powerlifting. Ο πρώτος διαγωνισμός Mr. Olympia πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1965 στη Νέα Υόρκη με νικητή τον Larry Scott. Η διοργάνωση γίνεται κάθε χρόνο, και από τότε έχουν προστεθεί διάφορες κατηγορίες, όπως η κατηγορία γυναικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας από τους πιο φημισμένους νικητές στον διαγωνισμό αυτόν είναι ο πασίγνωστος Arnold Schwarzenegger.

Aθλητές από κάθε γωνιά της γης προπονούνται σκληρά καθημερινά για να μπορέσουν να λάβουν μέρος στο λαμπερό αυτό αθλητικό event. Μόνο οι καλύτεροι σε ολόκληρο τον πλανήτη καταφέρνουν να λάβουν πρόσκληση για συμμετοχή στον διαγωνισμό. Φυσικά, θα πρέπει πρώτα να έχουν διακριθεί σε άλλους διαγωνισμούς παρόμοιου βεληνεκούς ή να έχουν λάβει μια καλή θέση σε προηγούμενο Mr. Olympia. 

Φέτος, ο διαγωνισμός Mr. Olympia θα λάβει χώρα στο Λας Βέγκας από την Πέμπτη 15 μέχρι την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου. Εκεί θα βρίσκεται και ο Πάρης Μητρόπουλος εκπροσωπώντας την Ελλάδα και θα αγωνιστεί στην κατηγορία Pro Powerlifting.

Ποιος είναι ο Πάρης Μητρόπουλος;

Το πάθος του Πάρη για τη γυμναστική άνθισε στην αγνή ηλικία των 12 ετών. Από τότε ακόμα περνούσε άπειρες ώρες σε ένα γυμναστήριο, απόλυτα αφοσιωμένος στην ολοκλήρωση της προπόνησης και στην τελειοποίηση της τεχνικής του. Η άθληση τού έμαθε να θέτει στόχους, να μην το βάζει κάτω παρά τον πόνο, τις δυσκολίες και τις αποτυχίες και να συνεχίζει την προσπάθεια μέχρι να πετύχει αυτό που λαχταρά. Αυτό ήταν το μεγάλο μάθημα ζωής που μέχρι σήμερα φυλά στην καρδιά του και τον βοηθά να ξεπερνά προσωπικά και επαγγελματικά εμπόδια.

Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι ο Πάρης εργάστηκε για κάποια χρόνια ως ανθυποπλοίαρχος του εμπορικού ναυτικού. Αν και δε θα διέγραφε εκείνη την περίοδο της ζωής του, εκεί συνειδητοποίησε ότι ο αθλητισμός είναι το δικό του κάλεσμα, το επάγγελμα που κάνει την καρδιά του να σκιρτά. Έκανε, λοιπόν, στροφή στην καριέρα του και άρχισε να ασχολείται με τη γυμναστική επαγγελματικά. Έλαβε πιστοποίηση για personal trainer με ειδικότητα σε pilates, άρση βαρών, body power, cross training, TRX, fight bo και kettlebell και το 2018 άνοιξε τον δικό του αθλητικό σύλλογο Dynamic Sports Club στον Άγιο Δημήτριο μαζί με τη σύντροφό του Μαρία Πηγή Ψαράκη.

Όλον αυτόν τον καιρό προπονείται παράλληλα και συμμετέχει σε σημαντικούς διαγωνισμούς, σε πολλούς από τους οποίους μάλιστα διαπρέπει. Χαρακτηριστικά, έσπασε δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ Back Squat στην κατηγορία RAW. Το πιο πρόσφατο κατόρθωμά του; Η πρωτιά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Δυναμικού Τριάθλου (IPL) στο Βερολίνο τον Οκτώβριο 2022.

Και τώρα, με την πρόσκληση στο χέρι για έναν από τους πιο απαιτητικούς και ανταγωνιστικούς διαγωνισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο, το Mr. Olympia, ήρθε η ώρα να πετύχει έναν ακόμα στόχο – το πιο μεγάλο όνειρο που είχε ποτέ του.

Για ανθρώπους σαν τον Πάρη Μητρόπουλο η νίκη είναι βέβαιη και δίκαιη. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να προβλέψουμε τα αποτελέσματα του Mr. Olympia 2022, αλλά γνωρίζουμε την ποιότητα του ανθρώπου πίσω από τον αθλητή και μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι είναι νικητής στον αγώνα της ζωής. Ο Πάρης βάζει τα δυνατά του για να βοηθήσει και να εμψυχώσει κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί που που έχει όραμα και αγαπά τον αθλητισμό. Δε μένει όμως μόνο εκεί, αφού προσπαθεί να μεταδώσει τα σωματικά και πνευματικά οφέλη της γυμναστικής αλλά και να εμπνεύσει ακόμα και αυτούς που είναι μακριά μέσα από βίντεο και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το μήνυμά του; Μην τα παρατάς και ξεπέρασε τον εαυτό σου ξανά και ξανά

 

Καλή επιτυχία, Πάρη!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αξεσουάρ και συσκευές που μας είναι απαραίτητα για λόγους υγείας

Peristeri News

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Leave a Comment