PeristeriNews.gr
Lifestyle

Η λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο


Μικρή καμπή παρουσιάζει ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων κατά τη φετινή χρονιά στον κόσμο, για πρώτη φορά από το 2009. Την ίδια ώρα, μείωση παρουσιάζει και η περιουσία της οικονομικής ελίτ.

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός Μπιλ Γκέιτς παραμένει ο πλουσιότερος άνδρας του πλανήτη, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη που δημοσίευσε το περιοδικό Forbes σήμερα.

Στον κατάλογο του 2016 φιγουράρουν 1.810 δισεκατομμυριούχοι, 16 λιγότεροι σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν.

Η συνολική περιουσία τους μειώθηκε κατά 570 δισεκατομμύρια δολάρια κι ανέρχεται πλέον στα 6,480 τρισεκατομμύρια δολάρια,.

75 δισεκατομμύρια για τον Γκέιτς

Ο συνιδριτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, παραμένει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και για 17η φορά τα τελευταία 22 χρόνια στην κορυφή της κατάταξης.

Η περιουσία του ανέρχεται σε 75 δισεκατομμύρια δολάρια, μειωμένη κατά 4,2 δισεκατομμύρια σε σύγκριση με πέρυσι.

Ο Ισπανός Αμάθιο Ορτέγκα, ιδρυτής της φίρμας ρούχων Zara, κατετάγη δεύτερος (67 δισεκατομμύρια έναντι 64,5 πέρσι), ο επιχειρηματίας Ουόρεν Μπάφετ διατηρεί την τρίτη θέση (60,8 δισεκατομμύρια, πτώση 11,9 δισεκατομμυρίων).

Ο Μεξικανός Κάρλος Σλιμ (τηλεπικοινωνίες) υποχώρησε στην τέταρτη από τη δεύτερη θέση πέρυσι, έχοντας απωλέσει 27,1 δισεκατομμύρια σε σύγκριση με πέρσι: η περιουσία του μειώθηκε από τα 77,1 στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια. Καθώς το κεφάλαιό του έχει μειωθεί κατά 1/3, είναι ο μεγαλύτερος χαμένος του καταλόγου.

Σε ηλικία 31 ετών, ο ιδρυτής του Fecebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ αντιθέτως είναι το πρόσωπο εκείνο που είχε την καλύτερη χρονιά στα οικονομικά του, καθώς η περιουσία του αυξήθηκε κατά 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια και βρίσκεται πλέον στα 44,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στον Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται στην 324η θέση του καταλόγου με περιουσία 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το Forbes. Ο μεγιστάνας του κτηματομεσιτικού τομέα είχε αμφισβητήσει τον περασμένο χρόνο τα στοιχεία που είχε δημοσιεύσει το περιοδικό, υποστηρίζοντας ότι διαθέτει μεγαλύτερη περιουσία, κατά περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Τζεφ Μπέζος (Amazon) ανέβηκε από την 15η θέση στην 5η με την περιουσία του στα 45,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μόλις 19 ετών η νεαρότερη της λίστας!

Η νεότερη από τους δισεκατομμυριούχους της λίστας είναι μια κληρονόμος από την Νορβηγία ηλικίας 19 ετών. Ο λόγος για την Αλεξάντρα Άντρεσεν, που εισήλθε στον κατάλογο των εύπορων του πλανήτη με περιουσία 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο αστυνομικό τμήμα του Αιγάλεω κρατείται ο Σταμάτης Γαρδέλης

Peristeri News

Διάρρηξη στη μονοκατοικία του Λεωνίδα Κουτσόπουλου – Τι άρπαξαν οι κλέφτες

Peristeri News

Πατέρας για δεύτερη φορά θα γίνει ο Χοακίν Φίνιξ

Peristeri News

Leave a Comment