PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου για την στήριξη Τσίπρα σε Παχατουρίδη


Η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου με αφορμή την στήριξη Παχατουρίδη από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για τις ερχόμενες εκλογές εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Καμία μάσκα δεν έπεσε στο Περιστέρι! Το πρόσωπο τους, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ το έχουν δείξει από καιρό

Ένα σύντομο χρονικό της ταύτισης τους στο Δημοτικό Συμβούλιο

Διακήρυξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου στις 15 Μαρτίου 2019:

“Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (Ανοιχτοί Ορίζοντες) πρέπει να τιμωρηθεί (…) Το προηγούμενο διάστημα δεν ασκούσε ουσιαστική κριτική  στην Διοίκηση του Δήμου αφού συμφωνεί με την ουσία της πολιτικής κατεύθυνσης της Διοίκησης. Τώρα κάνουν τους δήθεν ανεξάρτητους. Ο επικεφαλής της ήταν χρόνια στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πρόεδρος του ταμείου Επικουρικών συντάξεων που κόπηκαν κατά 80%”.

Σεπτέμβριος 2021:

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τον Παχατουρίδη για πρόεδρο του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας και από τότε υπερψηφίζει τους προϋπολογισμούς του.

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου στις 21 Νοέμβρη 2020

“Η πολιτική γεωγραφία του Δημοτικού Συμβουλίου άλλαξε για άλλη μια φορά καθώς η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (Ανοιχτοί Ορίζοντες-Θανάσης Καποτάς) δεν ανήκει πλέον στην αντιπολίτευση αλλά προσχώρησε στο τόξο πολιτικής στήριξης του Παχατουρίδη. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ψήφισε υπέρ στις εισηγήσεις για τα δημοτικά τέλη, το τεχνικό πρόγραμμα και τον οργανισμό εργαζομένων του Δήμου, δηλαδή τις βασικές προγραμματικές θέσεις της διοίκησης (!!!). Αποδεικνύεται ότι στην ουσία της πολιτικής δεν υπήρχαν ποτέ ουσιαστικές διαφοροποιήσεις με την παράταξη της ΝΔ.”

Δημοτικό Συμβούλιο στις 17 Μαρτίου 2022

Η παράταξη Παχατουρίδη μαζί με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετούν ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ υπέρ της εμπλοκής της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου στις 9 Ιουνίου 2022

“Η Διοίκηση Παχατουρίδη δεσμεύει την κρατική χρηματοδότηση για την εξυπηρέτηση δανείου. Σύμφωνη και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ”.

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου στις 6 Φλεβάρη 2023

“Νέα δανειακή σύμβαση ύψους 12.000.000 εκ. ευρώ ψήφισε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο η Διοίκηση Παχατουρίδη με τη βοήθεια της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ. Ύστερα από τις δυό αποτυχημένες προσπάθειες για λήψη δανείου η Δημοτική Αρχή, επανέρχεται στην πανάκριβη «λύση» της προσφυγής στον τραπεζικό δανεισμό, για την αγορά δεσμευμένων από χρόνια οικοπέδων. Η επιμονή της Διοίκησης επιβεβαιώνει ότι η πολιτική της εξυπηρετεί τα συμφέροντα επιχειρηματιών, τραπεζιτών, μεγαλοϊδιοκτητών γης”.

Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου στις 14/2/2023

“Η κυβέρνηση δε σταμάτησε το νομοθετικό της έργο και συνεχίζει με ένα ακατάπαυστο ρυθμό. Στην ατζέντα της είναι τα κεντρικά πολιτικά ζητήματα της εμπορευματοποίησης της υγείας, των μουσείων, της πολιτιστικής κληρονομιάς, των αθλητικών χώρων, νομοθετούν υπέρ των funds και άλλων κορακιών για να παίρνουν τα σπίτια του κόσμου. Βλέπουμε ότι υπάρχουν συγκλίσεις ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ σε αυτή την πολιτική γραμμή. Δεν είναι απίθανο αυτές οι μεγάλες συγκλίσεις να υπάρχουν και στους Δήμους. Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών φέρνουν το ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει τον Παχατουρίδη. Δημοσιεύματα του τύπου λένε πως και ο  Ανδρουλάκης του ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει Παχατουρίδη. Κρατήστε το γιατί μπορεί να έχουμε μία μεταγραφολογία άνευ προηγουμένου όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές”.

Η πρόσφατη επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ διά στόματος Τσίπρα να στηρίξει για δήμαρχο Περιστερίου τον Ανδρέα Παχατουρίδη είναι η τελική απόδειξη ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να τα βρουν αφού τους ενώνει η κοινή τους στρατηγική στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα που καθορίζουν τη ζωή του λαού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικροτεί τις πολιτικές της Διοίκησης Παχατουρίδη που χρόνια τώρα εφαρμόζει και έχουν σαν αποτέλεσμα ιδιωτικοποιήσεις, φορομπηχτική πολιτική, συγχωνεύσεις σχολείων, 270 παιδιά κάθε χρόνο έξω από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, ανύπαρκτο αντιπυρικό- αντισεισμικό και αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, απολύσεις και φανατική υποστήριξη των ελαστικών σχέσεων εργασίας στους εργαζόμενους του Δήμου, δωράκια στους μεγάλους επιχειρηματίες της εστίασης, τους εργολάβους και τους ιδιοκτήτες ΠΑΕ, αντιλαϊκή διαχείριση των απορριμμάτων με εγκατάσταση τους μέσα στο κέντρο της πόλης και άλλα πολλά.

Ο Παχατουρίδης δέχεται απλόχερα τη στήριξη από το ΣΥΡΙΖΑ επειδή “για το καλό της πόλης χωράνε όλοι”. Κάπως έτσι πριν λίγα χρόνια χώρεσαν στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον Μπούκουρα, μετέπειτα βουλευτή της Χρυσής Αυγής και αλληλοχαιρετιόντουσαν με τον μετέπειτα υπόδικο φασίστα “Καιάδα” της Χρυσής Αυγής.

Δεν ξέρει κανείς τι να πρωτοσχολιάσει.

  • Ότι ο Παχατουρίδης κάνει τον ανεξάρτητο ενώ στηρίζεται επίσημα από τη ΝΔ και τμήμα του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ενώ αντιδήμαρχοι και δημοτικοί του σύμβουλοι είναι υποψήφιοι βουλευτές ή κομματάρχες της ΝΔ;
  • Ή ότι ΣΥΡΙΖΑ συμμαχεί με τη δεξιά για να φύγει η δεξιά;

Δεν τους χωρίζουν και τόσα πολλά.

Ο λαός του Περιστερίου να τιμωρήσει την πολιτική που εφαρμόστηκε από όλες τις κυβερνήσεις και τους ανθρώπους τους σε Δήμους και Περιφέρειες».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment