PeristeriNews.gr
Πολιτική

Η κυβέρνηση ψάχνει άλλοθι για πρόωρες εκλογές


Πολιτικό «άλλοθι» για ραγδαίες εξελίξεις που καταλήγουν σε πρόωρες κάλπες θεωρούν στη Νέα Δημοκρατία ότι αναζητεί η κυβέρνηση.

Πολιτικό «άλλοθι» για ραγδαίες εξελίξεις που καταλήγουν σε πρόωρες κάλπες θεωρούν στη Νέα Δημοκρατία ότι αναζητεί η κυβέρνηση μέσα από το σκηνικό της αιφνίδιας ρήξης με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Επιτελικά στελέχη του κόμματος, ωστόσο, αναφέρουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ήδη ρίξει το γάντι των εκλογών και πως ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται να αναδείξει, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, την άμεση προσφυγή στις κάλπες σε κυρίαρχο πολιτικό αίτημα.

Μετά τη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, πάντως, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών και έσχατη ανευθυνότητα».

Σε κάθε περίπτωση, στο γαλάζιο στρατηγείο εκτιμούν ότι το επόμενο διάστημα το αίτημα των εκλογών θα αρχίσει να πλειοψηφεί και στις μετρήσεις της κοινής γνώμης, δημιουργώντας ένα ακόμη πεδίο ασφυκτικής πίεσης προς την κυβέρνηση, εάν ο Πρωθυπουργός αποφασίσει να παρατείνει τον χρονικό βίο της.

«Η οικονομία είναι σε αδιέξοδο, τα νούμερα δεν βγαίνουν σε κανέναν τομέα. Και οι εκλογές θα είναι η μόνη επιλογή που θα έχει απομείνει στην κυβέρνηση, με στόχο το ΠΑΣΟΚ να περισώσει πολιτικά ότι μπορεί…», σχολίαζε χθες το μεσημέρι στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, μεταφέροντας και τη θέση που κυριαρχεί πλέον στα ηγετικά κλιμάκια της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έδωσε εντολή να τεθεί άμεσα ο κομματικός μηχανισμός σε εκλογικό συναγερμό, ενώ ζήτησε να παρουσιάσουν οι τομείς του κόμματος αναλυτικές προτάσεις για το σύνολο των θεμάτων που χειρίζονται, προκειμένου να αναπροσαρμοστεί και η δική του παρέμβαση από το βήμα της ΔΕΘ.

«Το σχέδιο να παρουσιάσουμε τους κυβερνητικούς άξονες στους θα οποίους θα κινηθεί η Νέα Δημοκρατία μπορεί πλέον να είναι αρκετό. Ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη με ένα κυβερνητικό πρόγραμμα που θα μπαίνει σε λεπτομέρειες και θα είναι άμεσα υλοποιήσιμο», ανέφερε η ίδια πηγή.

Με ορίζοντα τη ΔΕΘ, στο γαλάζιο επιτελείο καταστρώνουν κι ένα σχέδιο παρεμβάσεων του Αντώνη Σαμαρά με στόχο να αναδειχθεί το «λαϊκό προφίλ» της Νέας Δημοκρατίας.

Στον σχεδιασμό αυτόν εντάσσεται και η προχθεσινή επίσκεψή του στον ΟΑΕΔ, ενώ εξετάζονται κι άλλες επισκέψεις με τον ίδιο συμβολισμό (όπως σε αγορές με κλειστά καταστήματα, εργασιακούς χώρους, σχολεία κ.α.).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment