PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Η Κύπρος και ακόμα 9 χώρες προκρίθηκαν στον τελικό της Eurovision 2024



Ξεκίνησε και επίσημα στο Μάλμε της Σουηδίας ο 68ος διαγωνισμός της Eurovision με τον πρώτο ημιτελικό να ολοκληρώνεται το βράδυ της Τρίτης (7/5).

Εισιτήριο για τον τελικό, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαΐου, κατάφερε να αποσπάσει η Κύπρος, η οποία διαγωνίστηκε με την Silia Kapsis και το τραγούδι «Liar».

Η Κύπρος άνοιξε τη βραδιά στο Malmo Arena εμφανιζόμενη στην 1η θέση και ακολούθησαν οι υπόλοιπες χώρες του πρώτου ημιτελικού παρουσιάζοντας κάποιες εντυπωσιακές εμφανίσεις και κάποιες που θα συζητηθούν.

Οι 10 χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό του Σαββάτου, με τη σειρά που ανακοινώθηκαν, είναι οι: Σερβία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ουκρανία, Λιθουανία, Φινλανδία, Κύπρος, Κροατία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο.

Στον φετινό διαγωνισμό, για πρώτη φορά, θα δούμε τους Big 5 (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία) και τη διοργανώτρια χώρα, τη Σουηδία, να παρουσιάζουν τα τραγούδια τους στους ημιτελικούς παρόλο που έχουν προκριθεί ήδη στον τελικό.

Ο φετινός διαγωνισμός ξεκίνησε με την Ελένη Φουρέιρα να ερμηνεύει το «Fuego», υπενθυμίζοντας σε όλο τον κόσμο το υπέροχο τραγούδι που κατέκτησε την 2η θέση το 2018 και βρέθηκε για πρώτη φορά τόσο κοντά στην κορυφή η Κύπρος.

Η Ελλάδα, με την Μαρίνα Σάττι και το τραγούδι «ZARI», θα εμφανιστεί στην 3η θέση του Β’ ημιτελικού, στις 9 Μαΐου.

Οι εμφανίσεις των χωρών που πέρασαν από τον πρώτο ημιτελικό στον τελικό του Σαββάτου

Κύπρος

Σερβία

Πορτογαλία

Σλοβενία

Ουκρανία

Λιθουανία

Φινλανδία

Κροατία

Ιρλανδία

Λουξεμβούργο

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος

Peristeri News

Το βίντεο της Φίνος Φιλμ για τη Γιορτή της Μητέρας

Peristeri News

Eurovision 2024: Στην 11η θέση η Ελλάδα – Νικήτρια η Ελβετία (vid)

Peristeri News

Leave a Comment