PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων στον Δήμο Αγ. Αναργύρων – Καματερού


Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Νίκος Σαράντης μεταξύ άλλων είπε: «Η Αυτοδιοίκηση με την αρχή της νέας χρονιάς έχει ήδη μπει σε μια διαφορετική τροχιά»

Στον κινηματογράφο «Μελίνα» στο Καματερό έγινε την Τρίτη 18 Ιανουαρίου η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζόμενων του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Νίκος Σαράντης μεταξύ άλλων είπε:

«Η Αυτοδιοίκηση με την αρχή της νέας χρονιάς έχει ήδη μπει σε μια διαφορετική τροχιά. Ο Καλλικράτης εφαρμόζεται παντού και η νέα αρχιτεκτονική της Διοίκησης παίρνει σάρκα και οστά μέρα με τη μέρα. Στο δικό μας Δήμο, λειτουργούμε κιόλας όλοι μαζί, Άγιοι Ανάργυροι και Καματερό.

Και θέλω να καλωσορίσω σήμερα τα στελέχη που υπηρετούσαν μέχρι τώρα στο Δήμο Καματερού και να επισημάνω για άλλη μια φορά ότι κάνουμε ότι χρειάζεται ώστε η κοινή πορεία μας από δω και πέρα να αποβεί εις όφελος των δημοτών και παράλληλα κανένας εργαζόμενος στο Δήμο να μην αντιμετωπίσει δυσκολίες στην προσαρμογή στο νέο μοντέλο λειτουργίας.

Η επιτυχημένη εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου αποτελεί και δική σας υπόθεση. Γιατί και η καλύτερη νομοθεσία δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα αν δεν στηριχτεί με πίστη και συνέπεια από τα στελέχη της Διοίκησης. Ενώ η επιτυχία του Καλλικράτη, δυναμώνει και τη δική σας θέση.

Γιατί ισχυροί και επιτυχημένοι Δήμοι, όπως είμαι σίγουρος ότι θα είναι ο κοινός μας Δήμος Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό, αποτελούν μια εγγύηση όχι μόνο για την εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και για το εργασιακό περιβάλλον που διαμορφώνεται στο εσωτερικό τους. Τους πρώτους μήνες της συνένωσης είναι αναπόφευκτο να δημιουργηθούν διάφορα προβλήματα.

Είμαστε εδώ όλοι μαζί για να τα ξεπεράσουμε και ζητάμε από όλους σχέσεις συνεργασίας και εμπιστοσύνης. Θα κουραστούμε λίγο περισσότερο τους πρώτους μήνες. Είμαι βέβαιος ότι σε λίγο θα είμαστε απόλυτα οργανωμένοι και θα ανταμειφθούμε όλοι μαζί γι’ αυτή την τεράστια ανατροπή που σήμερα επιχειρούμε. Μπροστά στις προκλήσεις του μέλλοντος, ειλικρινά πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε όλοι ενωμένοι. Καθόλου δεν παραγνωρίζω και δεν υποτιμώ τις διαφορές πολιτικών απόψεων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε και τις αντίστοιχες μεταξύ των εργαζομένων στο Δήμο.

Όλοι όμως, Δημοτική Αρχή, παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, εργαζόμενοι στο Δήμο, έχουμε κοινή την επιθυμία για εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, ποιοτική εξυπηρέτηση των δημοτών, ανάπτυξη και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στην πόλη. Και με βάση αυτά μπορούμε να συνεργαστούμε αρμονικά, να συνθέσουμε δημιουργικά, να αναπτύξουμε πλούσιο δημοκρατικό διάλογο.

Όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις στο εσωτερικό του Δήμου, όλοι ανεξαιρέτως συμφωνούμε στην ανάγκη να χαρακτηρίζονται από σταθερότητα και ασφάλεια. Εμείς ως Διοίκηση το αποδείξαμε στην πράξη όταν υπήρχε το μεγάλο πρόβλημα με τους εργαζόμενους των Δημοτικών Επιχειρήσεων, που κατορθώσαμε να διασφαλίσουμε την απασχόληση τους μετά από μεγάλο αγώνα.

Για να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων στο Δήμο, με πρωτοβουλία της Διοίκησης αλλά και σύμφωνη γνώμη όλων των δυνάμεων που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχουμε εδώ και τρία χρόνια ζητήσει οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου να καλυφθούν με την πρόσληψη 59 ατόμων ως μόνιμο προσωπικό.

Κινούμαστε πάντα σύμφωνα με αρχές. Γιατί έτσι πιστεύουμε, γιατί αυτό είναι και το πραγματικό συμφέρον της πόλης και των κατοίκων. Σ’ αυτή μας την πορεία προσδοκούμε τη συνεργασία και τη συμπαράσταση τη δική σας, ώστε μαζί να οικοδομήσουμε έναν ακόμη καλύτερο Δήμο. Με μεγαλύτερη αισιοδοξία, εύχομαι και πάλι Καλή Χρονιά».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν οι επικεφαλής των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, το προεδρείο του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment