PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Η κοινωνία ζητά καθαρές απόψεις, συνέπεια και ευθύνη»


Συνέντευξη του αρχηγού της Νέας Δημορκατίας, Αντώνη Σαμαρά.

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή», έδωσε ο αρχηγός της Νέας Δημορκατίας, Α. Σαμαράς, στην οποία ζητά «καθαρές λύσεις», διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται να εκβιάσει εκλογές.

Ανοιχτές αφήνει τις πόρτες της ΝΔ στον Κ. Καραμανλή, ο Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξή του στο «Κόσμο του Επενδυτή».

Σε ερώτηση για το αν ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της ΝΔ θα είναι εκ νέου υποψήφιος αν προκηρυχθούν εκλογές, απαντά: «Αν το θελήσει, ασφαλώς και θα είναι».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην ιστορική συναίνεση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ στο νομοσχέδιο για την Παιδεία τονίζοντας ότι η ΝΔ πέτυχε να καταργηθεί «το άσυλο της παρανομίας».

Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι αν το ΠΑΣΟΚ δείξει και στο μέλλον την ίδια καλή διάθεση για ριζικές αλλαγές η ΝΔ θα διατηρήσει την ίδια στάση.

«Η κοινωνία δε ζητά πάση θυσία συναίνεση σε όλα, ούτε πάση θυσία ρήξη σε όλα. Ζητά καθαρές απόψεις, συνέπεια και ευθύνη», δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει, αποκρούοντας το επιχείρημα της αντίπαλης πλευράς ότι ποντάρει στην αποτυχία.

«Αντί να μου αναγνωριστεί εκ των υστέρων ότι είχα δίκιο στην κριτική μου, μου λένε ότι ‘κερδοσκόπησα’ στην αποτυχία της πολιτικής τους. Δηλαδή τι θέλουν να πουν; Ότι δεν φταίνε εκείνοι που απέτυχαν πλήρως, αλλά εγώ που τους προειδοποίησα εγκαίρως;»

Ο κ. Σαμαράς κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι επιθυμεί «βουβή αντιπολίτευση» και ξεκαθαρίζει ότι «αυτή τη χάρη δεν θα του την κάνει».

Αναφερόμενος στην ομιλία του στη ΔΕΘ τονίζει ότι δεν πρόκειται να πει ψέματα στον ελληνικό λαό και επισημαίνει ότι βασικό μήνυμα θα είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει ισχυρότερη από την κρίση.

Όσον αφορά στις εκλογές και τα σενάρια που κυκλοφορούν για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ο αρχηγός της ΝΔ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να εκβιάσει εκλογές, καλεί όμως τους πολίτες να δώσουν καθαρή εντολή.

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να υπάρξει σωτηρία της χώρας χωρίς το δάνειο, απαντά ότι το δάνειο από μόνο του δεν μας σώζει, όπως δεν μας έσωσε το προηγούμενο.

«Αν στο μεταξύ μπούμε σε ακόμα πιο βαθιά ύφεση, όπως και συνέβη, αύριο θα χρειαστούμε κι άλλο δάνειο (όπως και έγινε). Και μεθαύριο άλλο. Μόνο που δάνεια δεν θα μας δίνουν συνέχεια», τόνισε και ξεκαθάρισε ότι θα επαναδιαπραγματευθεί τα Μνημόνια.

«Άλλο το χρέος, και άλλο η πολιτική που έχει επιβληθεί. Την πολιτική του μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, δηλαδή αυτά που δεν δούλεψαν και είχαν αντίστρο

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment