• Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο lockdown

Peristeri News
Νοέμβριος02/ 2021

Η αύξηση των κρουσμάτων φέρνει στη σκέψη όλων μας και πιθανό lockdown, κάτι που αυτή τη στιγμή μοιάζει τόσο απίθανο όσο και πιθανό.

Οι λοιμωξιολόγοι έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στην Κυβέρνηση για την συνεχή αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τονίζοντας πως πρέπει να παρθούν νέα μέτρα.

Από την πλευρά της η Κυβέρνηση δεν θέλει να επαναφέρει ένα νέο σκληρό lockdown αφού θα είναι καταστροφικό για την οικονομία της χώρας.

Πέρα από την οικονομία και η κοινωνία ευρύτερα δεν δείχνει να μπορεί να αντέξει ένα νέο εγκλεισμό για χάρη της πανδημίας.

Όχι και άδικα αφού υπάρχουν πολίτες που έχουν ακολουθήσει κατά γράμμα τις οδηγίες των ειδικών και έχουν προχωρήσει σε πλήρη εμβολιασμό. Οι περισσότεροι από αυτούς τους πολίτες κατέχουν την άποψη ότι ένα νέο σκληρό lockdown θα αποτελέσει αυτόματα και την απομυθοποίηση των εμβολίων.

Από την άλλη υπάρχουν ακόμα αρκετοί πολίτες που παραμένουν ανεμβολίαστοι είτε υπό τον φόβο παρενεργειών από τον εμβολιασμό είτε λόγω πεποίθησης κατά της διαδικασίας.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα σύνθετο μείγμα που κάνει την επόμενη μέρα να φαντάζει δύσκολη σε ότι αφορά την πανδημία, με την Κυβέρνηση και τους ειδικούς να καλούνται αυτή τη φορά να πάρουν αποφάσεις που θα έχουν θετικές και αρνητικές διαστάσεις.

Μπορεί πλέον να ακούγεται κλισέ αλλά ευχόμαστε να ξεμπλέξουμε όσο νωρίτερα από μια πανδημία που μας δοκίμασε τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.