Διεθνή

Η Κάμαλα Χάρις «πρόεδρος» για λίγο

Η αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Κάμαλα Χάρις έγινε η πρώτη γυναίκα που ασκεί προεδρικές εξουσίες στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια μιας ιατρικής διαδικασίας «ρουτίνας» του Τζο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποβλήθηκε χθες σε κολονοσκόπηση υπό αναισθησία και στο διάστημα αυτό η Αντιπρόεδρος Χαρις ανέλαβε προσωρινά τα καθήκοντά του, ειπε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκη.

Ο Μπάιντεν υποβλήθηκε σε κολονοσκόπηση στο Ιατρικο κεντρο Walter Reed  το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα) και λίγο  μετά το μεσημέρι, η Ψάκη είπε ότι ο πρόεδρος ανέλαβε ξανά την εξουσία.

Ο πρόεδρος «μίλησε με την Χάρις και τον προσωπάρχη Ρον Κλέιν περίπου στις 11.35 π.μ.», έγραψε στο Twitter η ελληνοαμερικανίδα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, προσθέτοντας ότι ο Μπάιντεν ήταν «σε καλή διάθεση και εκείνη την ώρα ανέλαβε ξανά τα καθήκοντά του».

Τέτοιες προσωρινές μεταβιβάσεις εξουσίας έχουν γίνει στο παρελθόν. Όπως τόνισε η Ψάκη, το 2002 και το 2007, ο τότε Αντιπρόεδρος Ντικ Τσένι ανέλαβε το ρόλο του προσωρινού προέδρου όταν ο Τζορτζ Μπους έκανε επίσης κολονοσκόπηση .

Αντίθετα,ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να ειχε απορρίψει την αποδεκτή και συνήθη αυτή πρακτική. Σύμφωνα με την πρώην γραμματέα Τύπου του Τραμπ, Στέφανι Γκρίσαμ, ο 45ος πρόεδρος αρνήθηκε να του χορηγηθεί αναισθητικό όταν έκανε κολονοσκόπηση.

Related posts

ΝΑΤΟ: Η Τουρκία μπλοκάρει την άμεση ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας

Peristeri News

ΝΑΤΟ: Σουηδία και Φινλανδία κατέθεσαν επισήμως αίτημα ένταξης

Peristeri News

Τουρκία: Ένοπλος προσπάθησε να μπει στο σπίτι του Ερντογάν

Peristeri News

Leave a Comment