PeristeriNews.gr
Διεθνή

Η Κάμαλα Χάρις «πρόεδρος» για λίγο


Η αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Κάμαλα Χάρις έγινε η πρώτη γυναίκα που ασκεί προεδρικές εξουσίες στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια μιας ιατρικής διαδικασίας «ρουτίνας» του Τζο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποβλήθηκε χθες σε κολονοσκόπηση υπό αναισθησία και στο διάστημα αυτό η Αντιπρόεδρος Χαρις ανέλαβε προσωρινά τα καθήκοντά του, ειπε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκη.

Ο Μπάιντεν υποβλήθηκε σε κολονοσκόπηση στο Ιατρικο κεντρο Walter Reed  το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα) και λίγο  μετά το μεσημέρι, η Ψάκη είπε ότι ο πρόεδρος ανέλαβε ξανά την εξουσία.

Ο πρόεδρος «μίλησε με την Χάρις και τον προσωπάρχη Ρον Κλέιν περίπου στις 11.35 π.μ.», έγραψε στο Twitter η ελληνοαμερικανίδα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, προσθέτοντας ότι ο Μπάιντεν ήταν «σε καλή διάθεση και εκείνη την ώρα ανέλαβε ξανά τα καθήκοντά του».

Τέτοιες προσωρινές μεταβιβάσεις εξουσίας έχουν γίνει στο παρελθόν. Όπως τόνισε η Ψάκη, το 2002 και το 2007, ο τότε Αντιπρόεδρος Ντικ Τσένι ανέλαβε το ρόλο του προσωρινού προέδρου όταν ο Τζορτζ Μπους έκανε επίσης κολονοσκόπηση .

Αντίθετα,ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να ειχε απορρίψει την αποδεκτή και συνήθη αυτή πρακτική. Σύμφωνα με την πρώην γραμματέα Τύπου του Τραμπ, Στέφανι Γκρίσαμ, ο 45ος πρόεδρος αρνήθηκε να του χορηγηθεί αναισθητικό όταν έκανε κολονοσκόπηση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Leave a Comment