PeristeriNews.gr
Lifestyle

Η Φίνος Φιλμ θα προβάλλει απαγορευμένη ταινία της Αλίκης Βουγιουκλάκη


Η Φίνος Φιλμ μέσα από την επίσημη σελίδα της στο Facebook προέβη σε μια σημαντική ανακοίνωση για μια κυριολεκτικά συλλεκτική ταινία της Αλίκης.

Περί τίνος πρόκειται; Για το φιλμ μιας ταινίας της Αλίκης Βουγιουκλάκη που έχει να προβληθεί 50 ολόκληρα χρόνια.

Πρόκειται για την ταινία «Aliki my love» η οποία ήταν η πρώτη προσπάθεια της μεγάλης Ελληνίδας ηθοποιού να κάνει άνοιγμα στην αγορά του εξωτερικού.

Η ταινία, η οποία σύμφωνα με όσα γράφτηκαν τότε, είχε τολμηρές σκηνές και μια αφίσα που συζητήθηκε (κυκλοφόρησε μόνο στο εξωτερικό), δεν φάνηκε να συγκινεί ιδιαίτερα το κοινό.

Για το λόγο αυτό ο Φοιλοποίμην Φίνος προσπάθησε να την κρατήσει στην αφάνεια, προκειμένου να μην χαλάσει η εικόνα που είχε ο κόσμος για την Αλίκη των επιτυχιών, για την Αλίκη που ήταν η αγαπημένη του πρωταγωνίστρια. Το κόστος της ταινίας ξεπέρασε τα 9 εκατομμύρια (δραχμές) όταν για μια συνηθισμένη ελληνική ταινία της εποχής το ποσό άγγιζε το 1 εκατομμύριο.

Ο Φίνος επένδυσε πολλά σε αυτή την ταινία, όπως και η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Η λαμπρή πρεμιέρα στο Λονδίνο και στην Αθήνα, έδειχναν το μέγεθος της επένδυσης, ενώ και ο Μάνος Χατζιδάκις, κλήθηκε να συνθέσει την μουσική και τα τραγούδια της ταινίας.

Σύμφωνα με το σενάριο του George Sen George, η Βουγιουκλάκη υποδυόταν μια νησιωτοπούλα που ερωτεύεται έναν Αμερικάνο playboy (Jess Conrad), ο οποίος βρίσκεται στο νησί της για να εκτιμήσει μια κληρονομιά που του άφησαν.

Αξέχαστος στους ηθοποιούς και το συνεργείο έμεινε ο εκκεντρικός σκηνοθέτης της ταινίας, Ρούντολφ Μάτε, που την δεκαετία του ’40 ήταν από τους εκπροσώπους του φιλμ νουάρ. Ο Μάτε σύμφωνα με την Μηχανή του Χρόνου διέκοψε μια σκηνή γιατί δεν του άρεσε το χρώμα ενός σπιτιού που βρισκόταν στο φόντο. Αντί να αλλάξει γωνία λήξης, όπως τον συμβούλεψαν οι συνεργάτες του, απαίτησε να βαφτεί το σπίτι και μάλιστα χωρίς τη συγκατάθεση των ιδιοκτητών. Όταν ο τοίχος βάφτηκε, ο σκηνοθέτης αποφάσισε πως τελικά ήταν καλύτερο το αρχικό του χρώμα και οι εργάτες το ξαναέβαψαν.

Σε μια άλλη περίπτωση, ο σκηνοθέτης σταμάτησε το γύρισμα και έφυγε θυμωμένος, γιατί ο Έλληνας συνεργάτης της Φίνος Φιλμς, Μάρκος Ζέρβας, του συνέστησε να κάνει οικονομία στα ακριβά φιλμ που χρησιμοποιούσε, επειδή είχαν αρχίσει να βγαίνουν εκτός προϋπολογισμού.

Προβλήματα αντιμετώπισαν οι άνθρωποι της παραγωγής και με τον παπά του νησιού ο οποίος για να επιτρέψει στους συντελεστές να γυρίσουν μια σκηνή, μέσα στην εκκλησία, απαίτησε από την εταιρία παραγωγής να του δωρίσει μια καμπάνα. Παρόλο που η επιθυμία του πραγματοποιήθηκε, όταν ήρθε η ώρα να ανοίξει την εκκλησία για να μπει το συνεργείο, ισχυρίστηκε πως τα κλειδιά τα είχε ο νεωκόρος, ο οποίος έλειπε στην Αθήνα για δουλειές.

Όταν ο νεωκόρος επέστρεψε και του ζήτησαν τα κλειδιά, είπε πως τα είχε ο παπάς και ο ίδιος τον είχε διώξει για την Αθήνα. Τελικά για να καταφέρουν οι συντελεστές της ταινίας να γυρίσουν τη συγκεκριμένη σκηνή, έστειλαν στον παπά πλαστό τηλεγράφημα μέσω του οποίου τον καλούσαν στη Νάξο, γιατί η αδελφή του που έμενε εκεί, είχε αρρωστήσει.

Μετά από χρόνια η Αλίκη Βουγιουκλάκη μιλώντας για την ταινία και την εισπρακτική της αποτυχία είχε σχολιάσει ότι το μεγάλος λάθος ήταν ότι πήραν την επιτυχημένη συνταγή της «Μανταλένας» και την αντέγραψαν δημιουργώντας μια κακή απομίμησή της και όχι ένα νέο, φρέσκο προϊόν.

Η συγκεκριμένη έμεινε για χρόνια κλεισμένη στα συρτάρια της εταιρίας ξεχασμένη από τον κόσμο και από τους ανθρώπους της Φίνος Φιλμ. Μέχρι χθες.

Γιατί οι άνθρωποι της εταιρίας μετά από πολλά χρόνια βρήκαν μια κόπια της η οποία μπορεί να επεξεργαστεί και σε λίγο καιρό θα την προβάλλουν κανονικά ώστε το κοινό να δει την ταινία που ελάχιστοι έως τώρα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τάιλερ Μακμπέθ: Με τον Στέφανο θα παντρευτούμε το καλοκαίρι στην Ελλάδα

Peristeri News

Στο αστυνομικό τμήμα του Αιγάλεω κρατείται ο Σταμάτης Γαρδέλης

Peristeri News

Διάρρηξη στη μονοκατοικία του Λεωνίδα Κουτσόπουλου – Τι άρπαξαν οι κλέφτες

Peristeri News

Leave a Comment