PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Η… εξυγίανση α-λά Παπαπέτρου και οι αυτόκλητοι υπερασπιστές του Ατρόμητου


Είναι πράγματι πάρα πολύ διασκεδαστικό το σκηνικό που έχει στηθεί/διαμορφωθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όσα αυτό το περιβάλλουν (ΜΜΕ, διοικήσεις ομάδων κλπ.) από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου της Τούμπας.

Είναι το αποτέλεσμα του «Ατρόμητος είναι, θα σκάσει» και τελικά δεν λέει να σκάσει με τίποτα. Χαλάει λίγο το σενάριο στις τρεις πρώτες θέσεις και από ένα σημείο και μετά, ο ρομαντισμός σταματάει και το αστείο αρχίζει να σοβαρεύει.

Φανταστείτε, απλά, αν τη Δευτέρα η μισή ομάδα του Νταμίρ Κάναντι, έκανε για δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν «κηδεία» σε έναν εκ των τριών διεκδικητών που περίμενε να ανέβει στην κορυφή. Είχε προηγηθεί η ΑΕΚ, που και πάλι Δευτέρα στο ΟΑΚΑ, ανυπομονούσαν όλοι να μπει στο γήπεδο, να νικήσει και να πάει στην 1η θέση.  Το τι συνέβη εκείνο το βράδυ στο Μαρούσι και έπειτα στο Περιστέρι είναι γνωστά και έως ένα σημείο ιστορικά.

Δεν υπήρχε, λοιπόν, καμία περίπτωση να συμβεί κάτι ανάλογο στην Τούμπα, σε μια μέρα που ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος έδινε συνέντευξη Τύπου στο «Μακεδονία Παλάς» και με αρκετή δόση χιούμορ δήλωνε ότι ίσως θα έπρεπε να θεωρούμε «χαλίφη» τον Γιώργο Σπανό από τη στιγμή που ο Ατρόμητος βρισκόταν πρώτος. Το γιατί θα έπρεπε να αποφύγει τέτοιες ατάκες ακόμα και ως αστείο, αποδείχθηκε λίγες ώρες αργότερα.

Ο διαιτητής Παπαπέτρου (που στο μεγάλο του παρελθόν έχει σφυρίξει οφσάιντ από πλάγιο) και ο β’ βοηθός, Σίπκας, μετά το 0-1 είχαν αγχωθεί περισσότερο και από τον… Λουτσέσκου, κάτι που φάνηκε από τη συμπεριφορά τους. Από το γκολ του Στρούγγη μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, έχει καταγραφεί μία λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ στον Ντιγκινί, δύο κίτρινες σε διάστημα 5 λεπτών στον Βασιλακάκη και τον Γάλλο και φυσικά το ανύπαρκτο πέναλτι στην πτώση του Μακ, που πριν από μερικούς μήνες αποβλήθηκε με την εθνική Σλοβακίας για θέατρο.

Με άλλα λόγια, μέσα σε διάστημα 20-25 λεπτών αποδεικνύεται στην πράξη, γιατί στην Ελλάδα όχι δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει Λέστερ, αλλά δεν πρόκειται να υπάρξει Λέστερ ούτε με διάρκεια 3 μηνών. Ο Ατρόμητος με τα αγωνιστικά του κατορθώματα και με τη συμπεριφορά που βίωσε στην Τούμπα, απέδειξε ποια είναι η πραγματική έννοια της εξυγίανσης που «ευαγγελίστηκε» η νέα ΕΠΟ: Να ευνοείται ο μεγάλος, ώστε να έχουμε λιγότερη φασαρία. Συμφέρει καλύτερα και είναι πιο αναίμακτο.

Επιπλέον, προκειμένου να βαφτιστεί το ψάρι σε κρέας, η επικοινωνιακή πολιτική από πλευράς ΠΑΟΚ πήρε… φωτιά. Μέχρι και «ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ» πέναλτι γράφτηκε, ενώ κείμενα που έλεγαν για λάθος του Παπαπέτρου, ως διά μαγείας άλλαξαν λίγα λεπτά αργότερα, προσπαθώντας να βρουν… αποκούμπι στις δηλώσεις του Νταμίρ Κάναντι που έκανε λόγο για μια φάση «50-50».

Πώς αλλάζουν οι καιροί… Κάποτε είχε στηθεί μια ολόκληρη επικοινωνιακή πολιτική πάνω στο κλάμα ενός –τότε- παιδιού, του Παναγιώτη Μπάλλα, προκειμένου να πειστούμε ότι υπήρχε ένα πέναλτι, με το οποίο ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Τώρα αλλάζει μόνο ο ενορχηστρωτής και ο… Μπάλλας που στην προκειμένη περίπτωση έγινε Κάναντι, αφού τα πραγματικά στοιχεία, η οθόνη και τα ριπλέι δεν βολεύουν την… εξυγίανση.

Το τελευταίο που πραγματικά προκαλεί το γέλιο, είναι οι αυτόκλητοι υπερασπιστές του Ατρόμητου. Είναι οι ίδιοι που στο παρελθόν έχουν ασελγήσει πάνω στους Περιστεριώτες στο βωμό της μεγάλης φανέλας, της επιτυχίας με κάθε κόστος και σε κάθε «σφαγή», μιλούσαν για «οριακές φάσεις», για το σφύριγμα που θα πάρει φυσιολογικά η μεγάλη ομάδα και ότι «στο τέλος νίκησε η καλύτερη ομάδα». Είναι μια κατάσταση που δεδομένα δεν γουστάρουν ούτε οι οπαδοί του, αφού συνειδητά έχουν επιλέξει να στηρίζουν μια ομάδα γειτονιάς, που πρεσβεύει διαφορετικά πράγματα από τους αυτοσκοπούς που φέρει ο πρωταθλητισμός.

Είναι αυτοί, που το Σάββατο θα βρεθούν στο γήπεδο για να σπρώξουν τον Ατρόμητο κόντρα στον Παναθηναϊκό και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα θα είναι εκεί και με τον Λεβαδειακό δύο εβδομάδες αργότερα.

Είναι οι «λίγοι, εκλεκτοί και τυχεροί»…

Υ.Γ.: Είναι πραγματικά απίστευτο ότι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι αδικούνται από τη βαθμολογία και την ίδια στιγμή ο Ατρόμητος να έχει σε βάρος του δύο ξεκάθαρες αλλοιώσεις αποτελεσμάτων (Λάρισα, Τούμπα), 7 δοκάρια (πρώτος στη σχετική λίστα), 4 εκ των οποίων σε ματς που έχασε βαθμούς (κόντρα σε Απόλλωνα, ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΛ και Πανιώνιο) και να βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πίσω από την 1η θέση.

Υ.Γ.2: Είχαν υποσχεθεί ότι θα φέρουν πίσω τις Κυριακές μας. Για τις… Δευτέρες είναι η αλήθεια ότι δεν ειπώθηκε ποτέ τίποτα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέλος από τον Ατρόμητο ο Σάσα Ίλιτς

Peristeri News

Στην 4η θέση του Basketball Champions League το Περιστέρι (pics)

Peristeri News

Ήττα του Ατρόμητου στο Αγρίνιο – Ένα ματς για την ολοκλήρωση των playouts

Peristeri News

Leave a Comment