PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Η Εθνική μας απέσπασε ισοπαλία στη Λετονία (video)


Με γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου απέσπασε την ισοπαλία 1-1, σε αναμέτρηση για τα προκριματικά του Euro 2012.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, μπορεί να μην κέρδισε στο «Σκόντο Στάντιον», ωστόσο χάρη σε γκολ του Κυριάκου Παπαδόπουλου απέσπασε την ισοπαλία (1-1) από τη Λετονία, σε αναμέτρηση για τα προκριματικά του Euro 2012.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, είδε μεν την Κροατία να την προσπερνάει στη βαθμολογία, εντούτοις θα έχει την ευκαιρία να επανακτήσει την πρωτιά του 6ου ομίλου, που ισοδυναμεί με απευθείας πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης, στο μεταξύ τους ματς στο «Καραϊσκάκη» (07/10).

Η ομάδα μας στο σημερινό παιχνίδι πραγματοποίησε πολύ κακή εμφάνιση και θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη από το βαθμό της ισοπαλίας.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ με γκολ του Τσάουνα στο 19’, ενώ για την εθνική μας, όπως προαναφέραμε, ισοφάρισε στο 83′ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος μαζί με τον Μανιάτη συμπλήρωσαν κάρτες στο αποψινό ματς και δεν θα αγωνιστούν στον κομβικής σημασίας αγώνα με τους Κροάτες.

Πάντως τουλάχιστον, μετά την ήττα του Ισραήλ από την Κροατία (3-1), το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος (σ.σ.: έμεινε αήττητος για 14ο συνεχόμενο ματς με την ομάδα μας) συγκρότημα εξασφάλισε τη δεύτερη θέση του ομίλου, που οδηγεί στα μπαράζ.

Ο αγώνας

Με «νέα» πρόσωπα τους Βύντρα, Φετφατζίδη, Παπασταθόπουλο και Λυμπερόπουλο, σε σχέση με τον αγώνα με το Ισράηλ, ξεκίνησε τον αγώνα η εθνική μας στο στάδιο «Σκόντο» της Ρίγα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε μουδιασμένα στο παιχνίδι και το… πλήρωσε, καθώς οι γηπεδούχοι βρήκαν χώρους και παράλληλα τον τρόπο να ανοίξουν το σκορ.

Συγκεκριμένα στο 19΄, έπειτα από διαρκή λάθη στην ανασταλτική λειτουργία, αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Κάουνα, ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Σηφάκη, γράφοντας το 1-0.

Βέβαια τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά για την ομάδα μας, καθώς στο 14’ ο Σαλπιγγίδης σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, όταν βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, όμως έκανε άτσαλο πλασέ, στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τα πράγματα για την ομάδα του Σάντος πάντως, θα μπορούσαν να ήταν ακόμη χειρότερα, ήτοι να είχε δεχτεί και ένα δεύτερο γκολ. Εντούτοις ο Σηφάκης «απογειώθηκε» και απέκρουσε την κεφαλιά του Μίχατζουκς στο 30’, κρατώντας το 1-0.

Το ημίχρονο έληξε με μια καλή στιγμή για την εθνική μας, όταν στο 38΄ ο Μάκος έπιασε πλασαριστό σουτ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα των Λετονών σε δύσκολη επέμβαση.

Διακρίνοντας την πλήρη κυριαρχία των Λετονών στο χώρο του κέντρου, ο Φερνάντο Σάντος στο δεύτερο μέρος πέρασε στη θέση του Φετφατζίδη τον Τζιόλη, ο οποίος… σουλούπωσε τα πράγματα στη μεσαία γραμμή μας.

Έτσι η ομάδα μας κατάφερε να πάρει σιγά σιγά τον έλεγχο στο κέντρο και να κυριαρχήσει στο παιχνίδι.

Ωστόσο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αν και δημιούργησε ευκαιρίες, δεν κατάφερε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ στην επανάληψη, το οποίο θα το έβαζε και πάλι στο παιχνίδι.

Στο 49’ ο Σαλπιγγίδης προσπάθησε να ισοφαρίσει σε 1-1, στέλνοντας όμως την μπάλα ψηλά άουτ από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 65΄ και το 73΄ οι κεφαλιές των Σαμαρά και Λυμπερόπουλου, αντίστοιχα, πέρασαν ελάχιστα πάνω και δίπλα από το δοκάρι του Βάνινς.

Το παιχνίδι παιζόταν πλέον στο μισό γήπεδο, με τη Λετονία να αμύνεται σθεναρά και να μην ενδιαφέρεται να βγει μπροστά.

Έτσι έπρεπε να φτάσουμε στο 83ο λεπτό, για να καταφέρει ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ό,τι δεν μπόρεσαν οι επιθετικοί της ομάδας μας μέχρι τότε.

Μετά από κόρνερ του Μανιάτη και φάση διαρκείας στα καρέ των Λετονών, ο διεθνής μεσοαμυντικός έπιασε ένα ωραίο σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βάνις, σώζοντας την παρτίδα για την ομάδα μας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment