PeristeriNews.gr
Media

Η ΕΡΤ χρηματοδοτεί τον ελληνικό κινηματογράφο


Την ενίσχυση της ελληνικής κινηματογραφίας ανακοίνωσε η ΕΡΤ δια του διευθύνοντος συμβούλου της Λάμπη Ταγματάρχη, στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, όπου υπογράμμισε ότι «η ΕΡΤ αγαπά όλους τους Έλληνες κινηματογραφιστές, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις», παρουσιάζοντας τις 22 ελληνικές ταινίες μεγάλου μήκους που θα χρηματοδοτηθούν με το συνολικό ποσό του 1,6 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου για το «1,5%».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η ΕΡΤ μετά από τέσσερα χρόνια επανέρχεται δυναμικά στην ενίσχυση της κινηματογραφικής παραγωγής, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για την εγχώρια οπτικοακουστική αγορά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, τόνισε επίσης ότι θα χρηματοδοτηθούν παραγωγές που εγκρίθηκαν πριν από το κλείσιμο της ΕΡΤ το 2013 και έκτοτε δεν προχώρησαν, ενώ σύντομα θα δημοσιευθεί πρόσκληση ενδιαφέροντος για κατάθεση προτάσεων που αφορούν σε ελληνικές σειρές μυθοπλασίας.

«Σήμερα, είναι μια ημέρα γιορτής για την ΕΡΤ και τον ελληνικό κινηματογράφο» είπε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ και πρόεδρος της Επιτροπής Κινηματογράφου Έλλη Παπακωνσταντίνου, η οποία αναφέρθηκε στα κριτήρια και τις διαφανείς διαδικασίες επιλογής των ταινιών που χρηματοδοτεί η ΕΡΤ και πρόσθεσε, ότι από φέτος η ενίσχυση της παραγωγής ελληνικού ντοκιμαντέρ εντάσσεται και αυτή στο πλαίσιο του «1,5%».

Στην επανεκκίνηση του προγράμματος «Μικροφίλμ», με το οποίο η ΕΡΤ στηρίζει την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους, αναφέρθηκε ο προϊστάμενος τμήματος Ελληνικού Προγράμματος και μέλος της Επιτροπής Μένος Δεληοτζάκης, αναφέροντας ότι στο εξής όλες οι υποψήφιες προς χρηματοδότηση προτάσεις θα κατατίθενται ηλεκτρονικά μέσω πλατφόρμας στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ) χαιρετίζει την υποστήριξη της ΕΡΤ στον ελληνικό κινηματογράφο, την οποία ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνση της ΕΡΤ με την χρηματοδότηση 22 ταινιών «και εύχεται στην ΕΡΤ και στα μέλη της επιτροπής του 1,5%, να ολοκληρώσουν το σημαντικό έργο τους».

«Στην πολύπαθη χώρα μας, η εφαρμογή των νόμων συνεχίζει να αποτελεί είδηση» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και εξηγεί: «Επιτέλους, λοιπόν, η ΕΡΤ, προς τιμήν της, εφαρμόζει τα όσα προβλέπει ο κινηματογραφικός νόμος για την επένδυση του 1,5% των ακαθάριστων εσόδων των τηλεοπτικών σταθμών στον κινηματογράφο, και επανέρχεται ως υποστηρικτής της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής, ανακοινώνοντας τις πρώτες για φέτος χρηματοδοτήσεις ταινιών, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ. Επιπλέον, διορθώνει αστοχίες και καθυστερήσεις του παρελθόντος, και χρηματοδοτεί εγκεκριμένες προτάσεις που παρέμεναν παγωμένες από το 2012.

Τέλος, η ΕΑΚ, «εύχεται ακόμα, ο νόμος να εφαρμοστεί και από τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς, προς όφελος του σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού και ιδιαίτερα της Τέχνης του κινηματογράφου, του οποίου οι συντελεστές, έχουν τόσα πολλά προσφέρει διαχρονικά στη διεθνή παρουσία της χώρας μας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη

Peristeri News

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Leave a Comment