PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Η επέμβαση στο Μάλι θα θέσει σε κίνδυνο τους Γάλλους πολίτες»



Η στρατιωτική επέμβαση της Γαλλίας κατά των ισλαμιστών μαχητών που ελέγχουν το βόρειο Μάλι θα θέσει τους Γάλλους πολίτες σε κίνδυνο, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης Άνσαρ Ντιν.

Η στρατιωτική επέμβαση της Γαλλίας κατά των ισλαμιστών μαχητών που ελέγχουν το βόρειο Μάλι θα θέσει τους Γάλλους πολίτες σε κίνδυνο, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης Άνσαρ Ντιν.

“Θα υπάρξουν συνέπειες, όχι μόνον για τους Γάλλους ομήρους, αλλά και για όλους τους Γάλλους πολίτες, οπουδήποτε βρίσκονται αυτοί στον μουσουλμανικό κόσμο”, δήλωσε στο Ρόιτερς ο Σάντα Ουλντ Μπουμάμα.

“Θα συνεχίσουμε την αντίσταση και την αυτοάμυνά μας. Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε πολεμώντας”, πρόσθεσε.

Παράλληλα αξιωματούχος του στρατού του Μάλι δήλωσε σήμερα ότι περίπου 100 ισλαμιστές σκοτώθηκαν στις βίαιες συγκρούσεις με τον στρατό της χώρας, ο οποίος υποστηρίζεται από τις γαλλικές δυνάμεις, και ο οποίος πήρε ξανά τον έλεγχο της πόλης Κόνα, στο κεντρικό Μάλι.

“Προκαλέσαμε δεκάδες θανάτους, ακόμη και εκατό θανάτους μεταξύ των ισλαμιστών στην Κόνα. Τώρα ελέγχουμε την πόλη. Απολύτως”, δήλωσε ο υπολοχαγός Ουσμάν Φανέ από το αρχηγείο στο πεδίο των μαχών.

Σύμφωνα επίσης με τοπική πηγή της ασφάλειας στην Κόνα, οι ισλαμιστές σκοτώθηκαν “από τις γαλλικές αεροπορικές επιδρομές και τις επιθέσεις του στρατού του Μάλι” χθες και η πόλη είναι σήμερα “υπό τον έλεγχο του στρατού του Μαλί και της Γαλλίας”.

Οι γαλλικές δυνάμεις πραγματοποίησαν σήμερα για δεύτερη ημέρα αεροπορικές επιδρομές κατά των ισλαμιστών ανταρτών στο Μάλι και απέστειλαν στρατεύματα για να προστατεύσουν την πρωτεύουσα της χώρας Μπαμακό, σε μια επιχείρηση που αφορά μερικές εκατοντάδες στρατιώτες, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

Επίσης ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας Εντουάρ Γκιγιό δήλωσε από την πλευρά του ότι η Γαλλία δεν σχεδιάζει να επεκτείνει τις επιχειρήσεις της στις βόρειες περιοχές του Μάλι, τις οποίες ελέγχουν οι ισλαμιστές.

Επιπλέον στρατιωτικά αεροσκάφη έχουν σταλεί στην Αφρική, πρόσθεσε ο Γκιγιό σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους.

“Βρισκόμαστε σε μια φάση ανάπτυξης (…) Όπως γνωρίζετε έχουμε αεροσκάφη στην Αφρική και προσθέσαμε κι άλλα”, σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχουν σχέδια για την αποστολή χερσαίων δυνάμεων προς το βορρά του Μαλί.

“Όσο πιο γρήγορα φτάσει στην περιοχή η αφρικανική αποστολή, τόσο το λιγότερο θα χρειαστεί να βοηθάμε τον στρατό του Μάλι”, κατέληξε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Οι Χούθι επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά

Peristeri News

Σλοβακία: Σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση ο Ρόμπερτ Φίτσο

Peristeri News

Σύγκρουση τρένων στο Βελιγράδι με δεκατρείς τραυματίες

Peristeri News

Leave a Comment