PeristeriNews.gr
Πολιτική

Η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε.


Την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρώτο εξάμηνο του 2014 αναλαμβάνει από σήμερα η Ελλάδα, για πέμπτη φορά από την ένταξή της στην Ε.Ε. το 1981.

Την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το πρώτο εξάμηνο του 2014 αναλαμβάνει από σήμερα η Ελλάδα, για πέμπτη φορά από την ένταξή της στην Ε.Ε. το 1981.

Η ελληνική προεδρία της Ε.Ε. ξεκινά σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την Ευρώπη, η οποία ύστερα από μια εξαετή κρίση, ετοιμάζεται να επιστρέψει σε βιώσιμη ανάπτυξη.

Η ελληνική προεδρία έχει θέσει ως προτεραιότητες τους ακόλουθους τομείς πάνω στους οποίους θα εργαστεί με στόχο να υπάρξει προστιθέμενη αξία για την Ε.Ε.:

  • Ανάπτυξη και απασχόληση
  • Εμβάθυνση της ΟΝΕ
  • Διαχείριση της μετανάστευσης
  • Προώθηση της θαλάσσιας πολιτικής

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας θα διεξαχθούν 14 άτυπες υπουργικές Σύνοδοι στην Αθήνα, 35 συνεδριάσεις υψηλού επιπέδου, 57 συναντήσεις ομάδων εργασίας και 33 συνέδρια ή σεμινάρια.

Ευ. Βενιζέλος: Ορόσημο για την Ευρώπη η ελληνική προεδρία

Ως σημαντικό ορόσημο όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της, χαρακτηρίζει την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα, ο έλληνας ΥΠΕΞ και αντιπρόεδρος της χώρας Ευ. Βενιζέλος, καθώς όπως εξηγεί ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών του Μαΐου βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης.

Ο κ. Βενιζέλος σε μήνυμά του για το νέος έτος, με την ευκαιρία της ανάληψης από την Ελλάδα της Προεδρίας του Συμβουλίου Υπουργών της Ε.Ε., αναφέρεται στις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας οι οποίες όπως λέει αντικατοπτρίζουν τις ανάγκες και τις ανησυχίες όλων των ευρωπαίων πολιτών. Πρόκειται σύμφωνα με τον ίδιο για την ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας, με έμφαση στην καταπολέμηση της ανεργίας – ιδιαίτερα των νέων – και την προώθηση επενδύσεων που δημιουργούν θέσεις εργασίας στην πραγματική οικονομία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment