PeristeriNews.gr
Κοινωνία

«Η Εκκλησία στην Ελλάδα επιμένει στα προνόμιά της και οξύνει την κρίση»


Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel και με τον τίτλο «Ιερός δεσμός», αναφέρεται ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία στην χώρα μας «επιμένει στα προνόμιά της οξύνοντας έτσι την κρίση».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel, το οποίο ασχολείται πολύ συχνά τώρα τελευταία με την Ελλάδα, και με τον τίτλο «Ιερός δεσμός», αναφέρεται ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία στην χώρα μας «επιμένει στα προνόμιά της οξύνοντας έτσι την κρίση».

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στην περίπτωση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου και παρατηρεί:

«Ο Μητροπολίτης Ανθιμος, ένας από τους πιο συντηρητικούς ιερωμένους της χώρας, διαβόητος για τις λεκτικές του επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων, αριστερών και ομοφυλοφίλων, αισθάνεται ότι απειλείται. Από δανειστές που απομυζούν τη χώρα του. Από παράνομους μετανάστες τους οποίους, όπως λέει, κανείς δεν μπορεί να ελέγξει πλέον. Και από όσους τα βάζουν με την εκκλησία του. Από διανοούμενους που απαιτούν να συνεισφέρει και ο κλήρος το μερίδιό του στην κρίση».

Σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου

Όπως σημειώνει το Spiegel, «εδώ και χρόνια πολλοί Έλληνες αγανακτούν με το γεγονός ότι η εκκλησία δεν απέδιδε φόρους έως το 2010, λάμβανε ευρωπαϊκές επιδοτήσεις μεγάλου ύψους και επιπλέον στήριξη από το κράτος. Αυτή περιλαμβάνει τη μισθοδοσία ιερέων και επισκόπων που κόστιζε στους φορολογούμενους περίπου 230 εκατ. ευρώ ετησίως. Μόλις τους τελευταίους μήνες προσπαθεί η κυβέρνηση να μειώσει αυτές τις δαπάνες» επισημαίνει το δημοσίευμα συμπληρώνοντας ότι τα φορολογικά προνόμια της ορθόδοξης εκκλησίας δεν καταργήθηκαν πλήρως.

Το Spiegel φιλοξενεί δηλώσεις του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρη Ψαριανού, ο οποίος χαρακτηρίζει πρόβλημα το μη χωρισμό κράτους και εκκλησίας που οδηγεί στην ανάμειξη της εκκλησίας στην πολιτική. «Η κρίση της Ελλάδας είναι και κρίση της Εκκλησίας. Και αυτή δεν είναι λιγότερο διεφθαρμένη από την υπόλοιπη κοινωνία» αναφέρει ο βουλευτής.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος

Peristeri News

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Peristeri News

Leave a Comment