PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Η δημοτική αρχή κάνει δημόσιες σχέσεις στο Άλσος και το Περιστέρι ρημάζει…



Η Δημοτική Παράταξη «Περιστέρι για Όλους» και ο Δημήτρης Κελάφας καταγγέλλει.

Η Δημοτική Παράταξη «Περιστέρι για Όλους» και ο Δημήτρης Κελάφας καταγγέλλει:

“Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζουν πολλές περιοχές του Περιστερίου.

Υπηρεσίες ουσιαστικά έχουν σταματήσει να παρέχονται ενώ άλλες υπολειτουργούν λόγω δραστικών περικοπών στον προϋπολογισμό τους.

Την άσχημη αυτή εικόνα η δημοτική αρχή την αντιμετωπίζει… επικοινωνιακά.

Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του, εκμεταλλευόμενοι ως συνήθως ένα έργο ανάπλασης, αυτή τη φορά το Άλσος, έχουν επιδοθεί σε ένα μαραθώνιο δημοσίων σχέσεων.

Είναι πολύ πιο εύκολο να συναντήσει κανείς το Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους στο Άλσος Περιστερίου παρά στο Δημαρχείο.

Η ανάπλαση του Άλσους, που κόστισε πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ, έγινε με χρήματα της Περιφέρειας Αττικής.

Είναι πραγματικά ένα όμορφο έργο και αποτελεί μια ευχάριστη και αισιόδοξη νότα, να βρίσκονται χρήματα για την ανάπλαση μιας υποβαθμισμένης περιοχής τη στιγμή που το κράτος διαλύεται.

Φυσικά το έργο δεν αλλάζει την πραγματικότητα της περιοχής: ακριβώς απέναντι λειτουργεί ΠΑΡΑΝΟΜΑ Κέντρο Επεξεργασίας Απορριμμάτων, και οι οσμές από τη λειτουργία του κάνουν ανυπόφορη την κατάσταση και στη γειτονιά αλλά και σε όλο το Περιστέρι.

Βεβαίως εύλογες και τεκμηριωμένες είναι και οι αντιρρήσεις πολλών πολιτών και της παράταξής μας για τις προτεραιότητες που θέτει η δημοτική αρχή.

Το Άλσος ανήκει σε όλους τους Περιστεριώτες και έχει γίνει με χρήματα του κράτους. Μπορεί ο Δήμος να μην έβαλε ούτε ένα ευρώ, όμως τα χρήματα που ξοδεύτηκαν είναι χρήματα των Ελλήνων πολιτών, δεν έχουν «πέσει από τον ουρανό».

Ακόμη και τα χρήματα που προέρχονται από ευρωπαϊκά προγράμματα είναι χρήματα που δικαιούνται οι Έλληνες πολίτες, και αν χρησιμοποιηθούν για τον Α σκοπό θα λείψουν από ένα Β σκοπό, που ίσως να είναι και μεγαλύτερης σημασίας.

Η ωραία εικόνα του ανακαινισμένου Άλσους δεν μπορεί όμως να συγκαλύψει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες του Περιστερίου στην καθημερινότητά τους.

Αναφέρουμε μερικά από αυτά:

– Τα σχολεία της πόλης λειτουργούν με πάρα πολλά προβλήματα. Η υπηρεσία συντήρησης των κτιρίων έχει ουσιαστικά καταρρεύσει, δεν υπάρχει. Σύμφωνα με έρευνα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α’θμιας Εκπαίδευσης ο Δήμος χρωστάει μόνο σε ΔΕΚΟ 31.000 ευρώ. Ίδια και χειρότερη είναι η κατάσταση στα Γυμνάσια-Λύκεια.

– Οι σχολικοί φύλακες έχουν μεταταχθεί στο Δήμο. Τους τελευταίους μήνες έχουν συμβεί δεκάδες κλοπές σε σχολεία και έχει κλαπεί εξοπλισμός μεγάλης αξίας.

– Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ουσιαστικά δεν λειτουργεί. Είναι μόνο για τα «μάτια του κόσμου».

– Τα ΚΑΠΗ έχουν μεγάλες ελλείψεις, τα απογεύματα είναι κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού και αδυνατούν να προσφέρουν έστω κι έναν καφέ στα μέλη τους.

– Λόγω έλλειψης χρηματοδότησης έκλεισε ο βρεφονηπιακός σταθμός της Χρυσούπολης. «Συγχωνεύθηκε» τάχα με αυτόν της Κηπούπολης. Πέρσι όταν έγιναν οι συγχωνεύσεις Σχολείων ο Δήμαρχος «διερρήγνυε τα ιμάτια του» καταγγέλλοντας τις πολιτικές των συγχωνεύσεων και του μνημονίου!!! Σήμερα εφαρμόζει ο ίδιος συγχωνεύσεις βρεφονηπιακών σταθμών επειδή ο Δήμος είναι χρεοκοπημένος.

-Κοινόχρηστοι χώροι, πλατείες προαύλια σχολείων, αθλητικοί χώροι, αγωγοί ομβρίων είναι εγκαταλελειμμένα στην τύχη τους. Στα περισσότερα έχει να περάσει συντηρητής από τις εκλογές του 2010! Το σύνολο των υπαλλήλων της καθαριότητας και του πράσινου ασχολούνται με το Άλσος. Και συγκεκριμένα με την μπροστινή πλευρά του, εκεί που ο Δήμαρχος «πιάνει στασίδι»… Διότι η πίσω πλευρά του Άλσους είναι εντελώς παραμελημένη…

– Η βιομηχανία αγαλμάτων που έχει στήσει η δημοτική αρχή δεν αναπληρώνει την περικοπή κονδυλίων για τον πολιτισμό.

– Η συντήρηση των δρόμων είναι ανύπαρκτη. Παντού στο Περιστέρι χάσκουν λακκούβες που πλέον έχουν γίνει επικίνδυνες για οδηγούς και πεζούς.

Η παράταξή μας δεν κάνει αντιπολίτευση «της λακκούβας» και της «καμένης λάμπας», όμως η παραμέληση της πόλης είναι εμφανής και πανθομολογούμενη.

Για την οικονομική δυσπραγία του Δήμου έχουν μεγάλη ευθύνη οι τελευταίες κυβερνήσεις και η πολιτική του μνημονίου. Όμως τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρει η σπάταλη πολιτική των περασμένων χρόνων, που έχει χρεώσει το Δήμο με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Και ουσιαστικά ο Δήμος έχει κηρύξει στάση πληρωμών.

Με ειδική ρύθμιση με τις τράπεζες πληρώνει μόνο τους τόκους, η αποπληρωμή του κεφ
αλαίου των δανείων έχει μεταφερθεί στους επόμενους. Ενώ οι οφειλές σε προμηθευτές ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ.

Το Υπουργείο Οικονομικών έχει διατάξει έλεγχο στο Δήμο Περιστερίου για αυτό το θέμα, ο έλεγχος είναι σε εξέλιξη και αναμένεται το πόρισμα.

Τα οικονομικά προβλήματα του Δήμου δεν αντιμετωπίζονται ούτε με δημόσιες σχέσεις, ούτε με διαφημιστικά φυλλάδια, ούτε με «πολιτιστικές εκδηλώσεις», αγάλματα και τελετές βραβεύσεων.

Χρειάζεται υπευθυνότητα και σοβαρότητα…”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Την Τετάρτη 22/5 η δεύτερη εκδήλωση του Δήμου για τα 90 χρόνια Περιστέρι

Peristeri News

Περιστέρι: Παιδικές παραστάσεις και κινηματογράφος στο κινηματοθέατρο «Κώστας Γαβράς»

Peristeri News

Με όμορφες δράσεις εορτάστηκε και φέτος στο Άλσος Περιστερίου η γιορτή της Μητέρας

Peristeri News

Leave a Comment