PeristeriNews.gr
Πολιτική

Η διαφάνεια απαιτεί ταχύτητα


Σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση δέχεται η κυβέρνηση, αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός την επομένη της ματαίωσης της επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό.

«Ένας από τους σημαντικότερους τρόπους για να επιτυγχάνεται η διαφάνεια, είναι η ταχύτητα. Δεν είναι οι περίπλοκες διαδικασίες και η πολυνομία, αυτά θολώνουν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας, Χαρ. Παμπούκης, κατά την σημερινή, δεύτερη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση της υλοποίησης στρατηγικής σημασίας επενδύσεων (fast track).

Στο μεταξύ, αντιδράσεις προκαλεί η ματαίωση του έργου κατασκευής τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στον Αστακό.

“Επ’ ουδενί επηρεάζει η ματαίωση της ιδιωτικής επένδυσης στον Αστακό, το μνημόνιο που υπέγραψε η Ελλάδα με το Κατάρ στις ΗΠΑ, γιατί αφορά διακρατική συνεργασία”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

“Η ιδιωτική επένδυση στον Αστακό δεν σχετίζεται με το Μνημόνιο Κατανόησης που υπογράφηκε στη Νέα Υόρκη μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Κυβέρνησης του Κατάρ, το οποίο είναι μεταγενέστερο και αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο σε διακρατικές συνεργασίες και όχι σε ιδιωτικές επενδύσεις”, δήλωσε ο Χ. Παμπούκης, ενώ η υπουργός Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη υπογράμμισε ότι “επρόκειτο για ιδιωτική επένδυση που δεν είχε προετοιμαστεί σωστά”.

Για “πρόωρη θριαμβολογία της κυβέρνησης” έκανε λόγο η ΝΔ, για “λανθασμένες κινήσεις” μίλησε ο Γ.Καρατζαφέρης, ενώ ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι «η επένδυση ματαιώνεται από την αδυναμία του Κατάρ να επενδύσει σε μια υπόθεση η οποία μπάζει νερά από παντού, τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Leave a Comment