PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Η ΔΑΣ ΟΤΑ ενώνει τη φωνή της με υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ:

Συνάδελφοισσες /φοι ενώνουμε τη φωνή μας, τη δύναμη μας με τους υγειονομικούς και τους εκπαιδευτικούς. Απαιτούμε να έχουμε δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό,  απαιτούμε να έχουμε δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά. Απαιτούμε να έχουμε νοσοκομεία και σχολεία πλήρως στελεχωμένα από προσωπικό και από υλικοτεχνική υποδομή.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ περιορίζει ακόμα περισσότερο τις κρατικές δαπάνες σε υγεία και παιδεία προκειμένου να υλοποιήσει τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και να ικανοποιήσει τη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Αν δεν γίνει και δική μας υπόθεση τα θέματα της υγείας και της παιδείας, η κατάσταση το επόμενο διάστημα θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο. Μόνο το περσινό χειμώνα εξ’ αιτίας της γρίπης και λόγο της έλλειψης προσωπικού 200 ασθενείς πέθαναν. Την ίδια στιγμή χιλιάδες παιδιά στοιβαζόντουσαν στη κυριολεξία σε τριαντάρια τμήματα προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπήρχαν στη πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Ενώ οι προεκλογικές υποσχέσεις της σημερινής συγκυβέρνησης για 20.000 προσλήψεις στα σχολεία μετατρέπονται σε 10.000 απολύσεις.

Για άλλη μια φορά το προεδρείο του συλλόγου μας, γυρνάει την πλάτη του σε τόσο σοβαρά ζητήματα, με  υποτίμηση και υποκρισία απέναντι στους εργαζόμενους, από τη μιακαταψηφίζει στο Δ.Σ την πρόταση της ΔΑΣ για τη συμμέτοχη των εργαζομένων του δήμου μας  στη στάσης εργασίας στης 8/6/2016, και από την άλλη καλεί τους εργαζόμενους μέσω Facebook στη στάσης εργασίας (τελικά τη πρέπει να λάβουν υπόψιν τους οι εργαζόμενοι τη  άρνηση τους για τη στάσης εργασίας η το κάλεσμα μέσωFacebook)

Για τη ΔΑΣ είναι καθαρός ο ρόλος του εργοδοτικού συνδικαλισμού, συνάδελφοι χρειάζεται όλοι μας να βγάζουμε συμπεράσματα και να παραμερίζουμε συνδικαλιστές τέτοιους που όχι μόνο σκοπό δεν έχουν να διεκδικήσουν τα δικαιώματα μας έστω και τα αυτονόητα,δωρεάν δημοσιά παιδεία και υγειά αλλά την ίδια ώρα που  οι δυνάμεις της ΔΑΣ και του ΠΑΜΕ αγωνίζονται για αυτά, το προεδρείο του συλλόγου διαφημίζει ιδιωτικές εταιρείες υγείας, δηλαδή τις εταιρείες που τρίβουν τα χέρια τους για την εμπορευματοποίηση της υγειάς και δημιουργούν το πελατολόγιο τους από τώρα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment