PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Η χώρα σε απεργιακό κλοιό σήμερα 14 Οκτωβρίου



Μπαράζ κινητοποιήσεων.

Στο χώρο της υγείας με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν από σήμερα οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ αποφάσισε να πραγματοποιήσει επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από σήμερα μέχρι την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.

Οι γιατροί ζητούν εξαίρεση του ΙΚΑ -ΕΟΠΥΥ από την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων του ιατρικού προσωπικού, που σημαίνει απόλυση των 5.500 συμβασιούχων αορίστου χρόνου, και από το καθεστώς εφεδρείας.

Την ίδια ώρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ – ΙΚΑ), ανακοίνωσε ότι μαζί με 22 άλλες ομοσπονδίες εργαζομένων στο Δημόσιο, οργανώνει συλλαλητήριο το ερχόμενο Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΠΟΣΕ – ΙΚΑ Στουρνάρη 30. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τα υπουργεία και τη Βουλή.

Σε πανελλαδική αποχή μέχρι και τις 19 Οκτωβρίου προχωρούν οι δικηγόροι μετά από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, αντιδρώντας σε προωθούμενα μέτρα του υπουργείου με στόχο την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν από σήμερα οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) αποφάσισε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από σήμερα μέχρι την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.

Οι γιατροί ζητούν εξαίρεση του ΙΚΑ -ΕΟΠΥΥ από την κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων του ιατρικού προσωπικού, που σημαίνει απόλυση των 5.500 συμβασιούχων αορίστου χρόνου, και από το καθεστώς εφεδρείας, καθώς και να σταματήσει η περικοπή παροχών που προβλέπεται με τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών ΕΟΠΥΥ. Συμπαράσταση στην απεργία των γιατρών του ΙΚΑ, εξέφρασε και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ – ΙΚΑ), ανακοίνωσε ότι μαζί με 22 άλλες ομοσπονδίες εργαζομένων στο Δημόσιο, οργανώνει συλλαλητήριο για αύριο Σάββατο στις 10 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΠΟΣΕ – ΙΚΑ στη Στουρνάρη 30.

Απεργία η απεργία στα δημόσια ΜΜΕ
Μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου θα συνεχιστεί η 48ωρη απεργία των δημοσιογράφων της ΕΡΤ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών, του Καναλιού της Βουλής, της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

10ημερη απεργία των τελωνειακών
Ξεκινά σήμερα η πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση των τελωνειακών υπαλλήλων. Η Ομοσπονδία τους έχει κηρύξει πέντε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες και ήδη εκφράζονται φόβοι για ελλείψεις στην αγορά, αλλά και για φαινόμενα κερδοσκοπίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Συνελήφθη ο σύζυγος της 40χρονης για τη δολοφονία της στο Μενίδι

Peristeri News

Νεκρή γυναίκα στη μέση του δρόμου στο Μενίδι

Peristeri News

Άγνωστοι βανδάλισαν δημοτικό σχολείο στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment