PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Η Χαλυβουργία άνοιξε τη νύχτα έπειτα από εισαγγελική παρέμβαση


Με απόφαση του εισαγγελέα οι εγκαταστάσεις της Χαλυβουργίας Ελλάδος άνοιξαν σήμερα, Παρασκευή, εν μέσω έντονων αντιδράσεων μεγάλου μέρους των εργαζομένων.

Με απόφαση του εισαγγελέα οι εγκαταστάσεις της Χαλυβουργίας Ελλάδος άνοιξαν σήμερα, Παρασκευή, εν μέσω έντονων αντιδράσεων μεγάλου μέρους των εργαζομένων, οι οποίοι επιθυμούν τη συνέχιση της απεργίας για την ικανοποίηση των εργασιακών τους αιτημάτων.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας προκειμένου να επιτρέψουν την ομαλή προσέλευση όσων εργαζομένων θέλουν να εργαστούν, ενώ από το πρωί παρατηρείται ανάσχεση της κυκλοφορίας στο ρεύμα εξόδου της Αθηνών – Κορίνθου από το Χαϊδάρι έως τα διυλιστήρια.

«Να χαίρονται τα ΜΑΤ και την επίθεσή τους, ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Κουβέλης», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, στην κρατική τηλεόραση.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν ενταθεί οι προσπάθειες του νέου υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης στη διαμάχη ανάμεσα στους εργαζομένους και τη διοίκηση προκειμένου να μην μπει «λουκέτο» στην επιχείρηση.

Σημειώνεται ότι τους τελευταίους εννιά μήνες οι εγκαταστάσεις παρέμεναν εκτός λειτουργίας λόγω απεργίας των εργατών, παρά την καταδικαστική απόφαση, πριν από 1,5 μήνα, που είχε κρίνει παράνομες τις κινητοποιήσεις.

Για προβοκάτσια κάνει λόγο ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μετάλλου, Παντελής Παπαβασιλείου, καταγγέλοντας ότι τα ΜΑΤ χτύπησαν τους απεργούς και προχώρησαν σε συλλήψεις. Τονίζει, ακόμη, υπάρχει περιφρούρηση αυτή τη στιγμή από τα ΜΑΤ έξω από το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο και καταγγέλει ότι γίνεται χρήση χημικών μέσα στην εθνική οδό.

«Η απεργία συνεχίζεται και δεν είναι παράνομη» είπε και σημείωσε ότι έχουν γίνει προτάσεις για άρση του αδιεξόδου, αλλά «ο εργοδότης είναι αδιάλλακτος, αυτός δεν θέλει να ανοίξει το εργοστάσιο».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment