PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Η Χ.Α. συνεργαζόταν με μετανάστες (video)


Στρατολογούσαν νέα παιδιά και συνεργάζονταν με αλλοδαπούς, αναφέρει μεταξύ άλλων το πόρισμα – καταπέλτης για την Χρυσή Αυγή του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Στρατολογούσαν νέα παιδιά και συνεργάζονταν με αλλοδαπούς, αναφέρει μεταξύ άλλων το πόρισμα – καταπέλτης για την Χρυσή Αυγή του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Συγκεκριμένα, το πόρισμα έχει δύο σημεία, για την ιεραρχία και δομή του κόμματος αλλά και για την χρηματοδότησή του. Όσον αφορά στην ιεραρχία, αποκαλύπτει ότι η εντολές διαβιβάζονται από τον αρχηγό στον υπαρχηγό και από εκεί στα κατώτερα στρώματα του κόμματος.

Στη Χρυσή Αυγή υπάρχουν διάφορες ομάδες με διαφορετική αποστολή. Μία από αυτές, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, είναι η στρατολόγηση και η οργάνωση ομάδας ανηλίκων. Σε ότι αφορά την χρηματοδότηση, τα στοιχεία που περιέχονται στο πόρισμα αναφέρουν ότι τα μέλη της οργάνωσης αναθέτουν σε αλλοδαπούς την πώληση διαφόρων ειδών και λαμβάνουν την μερίδα του λέοντος των κερδών.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, η Χρυσή Αυγή ξεκίνησε ως ιδεολογικό μόρφωμα, τη δεκαετία του 1980, με μορφή κλειστής ολιγάριθμης ομάδας ιδεολογικής επιμόρφωσης ναζιστών, με επικεφαλής τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Στη συνέχεια, η ομάδα αυτή μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό. Από τον χρόνο αυτό διαχωρίστηκε το επιχειρησιακό από το πολιτικό τμήμα της οργάνωσης, με το πρώτο να αναλαμβάνει την εκτός γραφείων δράση, δηλαδή τις βίαιες επιθέσεις εναντίον όσων η οργάνωση θεωρούσε εχθρούς. Ηγετική ομάδα και των δύο τμημάτων ήταν η ίδια, με την εξουσία του αρχηγού να είναι απόλυτη.

Όσο για τα τάγματα εφόδου, το πόρισμα αναφέρει ότι η στελέχωσή τους γίνεται από άτομα που έχουν ιδιαίτερα σωματικά προσόντα, τα οποία έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα και κάτω από ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες, που προσιδιάζουν στην εκπαίδευση των ανδρών που υπηρετούν στις επίλεκτες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Δηλώσεις καταδίκης για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης

Peristeri News

ΕΦΕΤ: Οδηγίες για μια ασφαλή Σαρακοστή

Peristeri News

Εξεταστική για τα Τέμπη: Εγκρίθηκε το πόρισμα της Νέας Δημοκρατίας

Peristeri News

Leave a Comment