PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου για τις συγχωνεύσεις σχολείων


Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις γονέων και εκπαιδευτικών των υπό συγχώνευση σχολείων.

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου χαιρετίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις γονέων και εκπαιδευτικών των υπό συγχώνευση σχολείων (13 – 33, 19 -25 και 30 -49), που μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες οργανώνουν τις δράσεις ενάντια στις συγχωνεύσεις.

Οι τελευταίες εξελίξεις (παράσταση των φορέων στην περιφέρεια) έδειξαν ότι το υπουργείο υποστηρίζει σταθερά το σχεδιασμό του «νέου σχολείου». Απέναντι σε αυτό το σχεδιασμό η αγωνιστική διάθεση γονιών και εκπαιδευτικών αποκτά μεγαλύτερη επιμονή, σταθερό συντονισμό ανάμεσα στους φορείς του γονεϊκού και εκπαιδευτικού κινήματος και αξιώνει να παρθούν πίσω όλες οι συγχωνεύσεις.

Οι απαντήσεις του γενικού διευθυντή εκπαίδευσης κ. Γκίνη, που έδωσε στους φορείς του εκπαιδευτικού κινήματος επιβεβαιώνουν:

  • την προώθηση του σχολείου της αγοράς.
  • την επέκταση του «νέου σχολείου» στην εκπαίδευση με πολυπληθή τμήματα, απρόσωπα, προγράμματα που δεν ολοκληρώνονται μέχρι τον Νοέμβρη, λιγότερους εκπαιδευτικούς κλπ.
  • την πρόσληψη «ωφελούμενων» εκπαιδευτικών με εργασιακές σχέσεις γαλέρας, με τα ανύπαρκτα ΠΛΕΟΝ κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης με μια αριθμητική λογική, «μηδένισε» τα μορφωτικά δικαιώματα μαθητών, ακύρωσε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του σχολείου και τις ανάγκες μαθητών με δυσκολίες.

Οι ενέργειες υπουργείου και Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης καταδικάζουν τους μαθητές σε αμάθεια, οδηγούν τους γονείς σε μεγαλύτερη οικονομική αιμορραγία και οδηγούν τους εκπαιδευτικούς σε εργασιακές συνθήκες της δεκαετίας του ΄50.

Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Καταγγέλλει στον Περιστεριώτικο λαό την στάση της δημοτικής αρχής που κράτησε όσον αφορά τις συγχωνεύσεις των σχολείων διαχρονικά στο Περιστέρι. Η δημοτική αρχή υποστηρίζει τις μνημονιακές καλλικρατικές πολιτικές της κυβέρνησης και υπηρετεί πιστά από άλλο πόστο τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και κεφαλαίου για το ξήλωμα της όποιας δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης απέμεινε.

Και στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η αλαζονεία της εξουσίας του κυρίου 62% και οι δημοτικοί του σύμβουλοι, φοβήθηκαν τη διαμόρφωση κινημάτων για τα προβλήματα του δήμου και ειδικά της εκπαίδευσης, απαξίωσαν γονείς και εκπαιδευτικούς που παλεύουν ενάντια στις συγχωνεύσεις, προβάλλοντας από τη μία πελατειακές λογικές ώστε να τους καπελώσει και από την άλλη τερτίπια νομικού χαρακτήρα ως τη μόνη λύση των προβλημάτων.

Καλεί όλον τον Περιστεριώτικο λαό να ενισχύσει τον αγώνα που κάνουν γονείς και εκπαιδευτικοί των σχολείων που είναι σε κινητοποιήσεις. Η απάντηση σ’ αυτή την επίθεση πρέπει να είναι ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. Πρέπει να είναι η πιο μαζική, συνεχής και συντονισμένη αντεπίθεση του κινήματος, με στόχο την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών και του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Μην επιτρέψουμε να διαλύσουν άλλο το μέλλον των παιδιών μας. Ας γίνουμε φραγμός στα σχέδιά τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Leave a Comment