PeristeriNews.gr
Πολιτική

Η Αριστερά απέναντι στο Μεσοπρόθεσμο


Την άρνηση τους να πάρουν µέρος στη συζήτηση και την ψήφιση του Μεσοπρόθεσµου Προγράµµατος στη Βουλή εκδήλωσαν χθες το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την άρνηση τους να πάρουν µέρος στη συζήτηση και την ψήφιση του Μεσοπρόθεσµου Προγράµµατος στη Βουλή εκδήλωσαν χθες το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετα οι τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές του κόµµατος της Δηµοκρατικής Αριστεράς κατέστησαν σαφές ότι θα παρευρεθούν στη συζήτηση και θα καταψηφίσουν το Μεσοπρόθεσµο στην Ολοµέλεια της Βουλής, σεβόµενοι –όπως είπαν– τους κοινοβουλευτικούς θεσµούς.

Η Κοινοβουλευτική Οµάδα του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της, αφού καταδίκασε «το αντιλαϊκό έκτρωµα που ονοµάζεται Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα» ξεκαθάρισε ότι «δεν θα πάρει µέρος σε καµία κοινοβουλευτική διαδικασία, ούτε στην Επιτροπή Οικονοµικών Υποθέσεων ούτε και στην Ολοµέλεια» και πως «µαζί µε τους κοµµουνιστές και τις κοµµουνίστριες συµµετέχει στις απεργίες και γενικότερα στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες».

Από την πλευρά της η Κοινοβουλευτική Οµάδα του ΣΥΡΙΖΑ, σε γραπτή της δήλωση τονίζει ότι «δεν πρόκειται να νοµιµοποιήσουµε µε την παρουσία και την ψήφο µας µια πρωτοφανή διαδικασία αλλοίωσης της λαϊκής βούλησης» και πως «δίνει τη µάχη µέσα κι έξω από το Κοινοβούλιο για να αποτραπεί αυτό το έγκληµα εις βάρος του ελληνικού λαού». Πάντως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνιζαν χθες ότι η οριστική στάση τους θα καθοριστεί σήµερα λίγο πριν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονοµικών Υποθέσεων.

Οι εκλογές κάποια στιγµή θα προβάλουν ως αναγκαστική λύση διεξόδου, εκτίµησε χθες ο πρόεδρος της Δηµοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόµµατός τους για έξοδο από την κρίση.

Ο κ. Κουβέλης µίλησε ακόµη µία φορά για την αναγκαιότητα να αλλάξει η πολιτική και διευκρίνισε ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. δεν προτίθεται να προσέλθει σε πολιτικά ετερόκλητες συσπειρώσεις, «δήθεν αντιµνηµονιακού χαρακτήρα σαν αυτές που αναδεικνύονται από τα δεξιά και τα αριστερά σε έναν κοινό τόπο».

Σχολιάζοντας τη συζήτηση περί συµµετοχής τεχνοκρατών στην κυβέρνηση ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «κανένας ανασχηµατισµός µε την παρουσία προσώπων από τον εξωκοινοβουλευτικό χώρο δεν µπορεί να δώσει απάντηση στα προβλήµατα της χώρας». Πρόσθεσε πως εκείνο που προέχει είναι η αλλαγή του περιεχοµένου της πολιτικής και όχι ο εξωραϊσµός της κυβέρνησης που λειτουργεί αναποτελεσµατικά.

Ο Φ. Κουβέλης διαπίστωσε ότι µε τις εφαρµοζόµενες πολιτικές, η χώρα είναι αντιµέτωπη µε τον άµεσο κίνδυνο πλήρους κατάρρευσης. Είπε για το Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα ότι σφραγίζει το αδιέξοδο της κυβερνητικής πολιτικής και τόνισε ότι για τη Δηµοκρατική Αριστερά η λύση επικεντρώνεται σε πέντε πεδία: δηµοσιονοµική εξυγίανση και αναδιάρθρωση του χρέους, µικρότερο και αποδοτικότερο κράτος, στρατηγικές επιλογές της οικονοµικής πολιτικής, δικαιότερο κοινωνικό κράτος και ενίσχυση του κύρους των πολιτικών θεσµών.

Σύµφωνα µε τη ΔΗΜ.ΑΡ., η έκδοση ευρωοµολόγου αποτελεί πρωταρχική διεκδίκηση και, ως εκ τούτου, αποτελεσµατική συνεισφορά θα είχε η δηµιουργία µηχανισµού κοινής διαχείρισης του χρέους µε τη µεταφορά µέρους του ελληνικού χρέους και άλλων περιφερειακών χωρών στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Με 159 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

Leave a Comment