PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Η αποκατάσταση της αλήθειας για το περιστατικό στο 7ο και 10ο Λύκειο Περιστερίου


Δεκάδες μηνύματα και μαρτυρίες δέχθηκε το PeristeriNews.gr σχετικά με το περιστατικό της Αστυνομικής παρουσίας στο 7ο και 10ο Λύκειο Περιστερίου.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί τόνισαν στην ιστοσελίδα μας ότι η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική από τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Περιστερίου και θέλησαν να την αποκαταστήσουν με τις μαρτυρίες τους.

Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή όταν το σχολείο βρισκόταν υπό κατάληψη, η οποία έπειτα από διαβουλεύσεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών έληξε με σκοπό τα παιδιά ειδικά της Γ’ Λυκείου να επιστρέψουν στα μαθήματα.

Μεταξύ των μαθητών που ήθελαν κατάληψη και αυτών που δεν ήθελαν κατάληψη υπήρξαν λεκτικές αντιπαραθέσεις που προς στιγμήν δεν πήραν μεγαλύτερες διαστάσεις με την παρέμβαση και των ψυχραιμότερων.

Τη στιγμή που στο σχολείο διεξαγόταν μάθημα, παιδιά του σχολείου(που επιθυμούσαν την κατάληψη) και εξωσχολικοί εισέβαλαν στο σχολικό κτίριο πηδώντας τα κάγκελα και αναζητώντας κάποιους από τους μαθητές που είχαν πρωτοστατήσει στην ολοκλήρωση της κατάληψης.

Ένας από τους μαθητές αυτούς είχε παραμείνει στο γραφείο των καθηγητών για να προστατευτεί από τους εξωσχολικούς, οι οποίοι σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες των μαθητών, εισέβαλαν στο σχολικό κτίριο και τον έψαχναν.

Κάποιοι εκ των εκπαιδευτικών του σχολείου αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των εξωσχολικών εισβολέων τους ζήτησαν να απομακρυνθούν από το σχολείο κάτι που συνέβη μετά από λίγο.

Η διεύθυνση των δυο σχολείων μετά τα σοβαρά περιστατικά που είχαν προηγηθεί κάλεσαν την Αστυνομία μιας και οι εξωσχολικοί δεν απομακρύνθηκαν από το σχολείο περιμένοντας τον μαθητή να βγει ώστε να του ζητήσουν το λόγο και ενδεχομένως να του προκαλέσουν κάποια σωματική βλάβη. Μάλιστα σύμφωνα με τους μαθητές τέτοια περιστατικά είναι πολύ συνηθισμένα τα τελευταία χρόνια.

Οι δυο Αστυνομικοί που προσήλθαν στο 7ο και 10ο Λύκειο Περιστερίου έπειτα από την κλήση της διεύθυνσης μίλησαν με τους εκπαιδευτικούς και τα 15μελη των σχολείων ώστε να βρεθεί μια λύση και να μην υπάρξουν περαιτέρω επεισόδια.

Γίνεται σαφές στις μαρτυρίες όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών πως οι Αστυνομικοί δεν έκαναν καμία ανάκριση σε παιδιά, όπως ανέφερε η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Περιστερίου, αλλά προσπάθησαν να βοηθήσουν με τα γεγονότα που είχαν προηγηθεί.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έφθασαν στο σχολείο δυο εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων Περιστερίου ζητώντας το λόγο από την υποδιευθύντρια(που εκτελεί χρέη διευθυντή) για την αστυνομική παρουσία χαρακτηρίζοντας «φασιστικό» το φαινόμενο να υπάρχουν αστυνομικοί μέσα στο σχολείο.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των μαθητών που βρέθηκαν μπροστά στις συνομιλίες οι εκπρόσωποι του συλλόγου τόνισαν πως δεν θα λυθεί το πρόβλημα αν γίνει σύλληψη κάποιου εξωσχολικού που θα αποβεί καταστροφική για τη ζωή του για μια ανοησία της στιγμής.

Αυτό είναι που έβγαλε εκτός εαυτού του μαθητές του 7ου και 10ου Λυκείου Περιστερίου αφού τέτοια περιστατικά βίας συμβαίνουν σε συχνή βάση στο σχολείο με αυγά, πέτρες, νεράτζια με εκρηκτικούς μηχανισμούς και ξύλα να εκσφενδονίζονται από εξωσχολικούς σε πολύ συχνή βάση.

Δεν είναι μυστικό στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και στους κατοίκους της περιοχής ότι η βία που επικρατεί μεταξύ μαθητών και όχι μόνο στο 7ο και 10ο Λύκειο αλλά και το ΕΠΑΛ που γειτνιάζει είναι πλέον καθημερινότητα.

Πολλοί από τους μαθητές θεωρούν θαύμα το ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής σοβαρός τραυματισμός μαθητή και βγήκαν εκτός εαυτού με τις τοποθετήσεις που έγιναν από την Ένωση Γονέων Περιστερίου τονίζοντας πως δεν στάθηκαν στο πλευρό των παιδιών του σχολείου που δέχθηκαν επίθεση.

Κλείνοντας ζητάνε να υπάρξει μια ευαισθητοποίηση για το θέμα από τη διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τη Δημοτική Αρχή της πόλης προκειμένου να μην συμβεί στο μέλλον κάτι που θα τους θέσει όλους προ των ευθυνών τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Leave a Comment