PeristeriNews.gr
Πολιτική

Η αποκάλυψη του PeristeriNews.gr έγινε ερώτημα στη Βουλή


Η αποκάλυψη του PeristeriNews.gr για βλάβη στη θέρμανση στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου 2 (πρώην ΙΚΑ) έφτασε μέχρι τη Βουλή και τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Συγκεκριμένα να αποκατασταθεί άμεσα η θέρμανση στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου 2 ζητάει το ΚΚΕ, μέσω Ερώτησης που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας.

Την Ερώτηση υπογράφουν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και οι βουλευτές του Κόμματος Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης, Διαμάντω Μανωλάκου και Θανάσης Παφίλης.

Η Ερώτηση αναφέρει: «Σύμφωνα με την τριμελή διοικητική επιτροπή της ιατρικής μονάδας το Κέντρο Υγείας Περιστερίου 2 (πρώην ΙΚΑ) δεν διαθέτει κανέναν τρόπο θέρμανσης, παρά μόνο ορισμένες μονάδες κλιματιστικών, οι οποίες βρίσκονται εγκατεστημένες σε μεμονωμένους χώρους.

Το πρόβλημα της θέρμανσης του χώρου εντοπίζεται σε βλάβη που έχει η κεντρική μονάδα που παρέχει θέρμανση σε όλο το κτίριο και βρίσκεται στις διοικητικές υπηρεσίες, η οποία παρά τις συνεχείς εκκλήσεις για επισκευή προς τους αρμόδιους φορείς εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Πρόκειται για Κέντρο Υγείας που βρίσκεται σε έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να προσέρχεται σε αυτό μεγάλος αριθμός εργατικών και λαϊκών ανθρώπων καθημερινά και πόσο μάλιστα εν μέσω πανδημίας, όταν οι ανάγκες για Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση:

  1. Προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα η θέρμανση στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας.
  2. Προκειμένου να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας απρόσκοπτα με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικού, καθώς και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ώστε να μπορεί να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment