PeristeriNews.gr
Διεθνή

Η ανεργία απειλεί την Ευρωζώνη


Οι ελπίδες για τη μείωση της ανεργίας στην Ευρωζώνη που είχαν διατυπωθεί το καλοκαίρι δεν διήρκεσαν.

Οι ελπίδες για τη μείωση της ανεργίας στην Ευρωζώνη που είχαν διατυπωθεί το καλοκαίρι δεν διήρκεσαν: οι αριθμοί των θερινών μηνών που έδειχναν ότι τα ποσοστά της μειώνονταν αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω, ενώ πλέον 19,5 εκατομμύρια άνθρωποι στη ζώνη του ευρώ δεν έχουν απασχόληση – ένας αριθμός που αποτελεί ιστορικό υψηλό.

Τον Σεπτέμβριο η ανεργία στην Ευρωζώνη ανήλθε στο 12,2%, παραμένοντας αμετάβλητη σε σχέση με τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, τα ποσοστά του Ιουλίου αναθεωρήθηκαν σε 12,1% και 12,2% από το 12%, το ποσοστό που είχε θεωρηθεί ότι σηματοδοτούσε την πρώτη μείωση της ανεργίας μέσα σε δυόμισι χρόνια.

«Οι αναθεωρήσεις αυτές τεκμηριώνουν ότι η ανεργία δεν έχει σταματήσει να αυξάνεται από τον Απρίλιο του 2011, έστω κι αν ο ρυθμός έχει σαφώς επιβραδυνθεί» επεσήμανε ο Κρίστιαν Σουλτς, αναλυτής της τράπεζας Berenberg. Δεν απέκλεισε ότι το αποκορύφωμα του προβλήματος σημειώθηκε το φθινόπωρο, με δεδομένους ορισμένους δείκτες οικονομικής εμπιστοσύνης οι οποίοι βελτιώνονται. «Ένα σταθερό ποσοστό ανεργίας ίσως είναι ό,τι καλύτερο στην τρέχουσα συγκυρία» εκτίμησε από τη δική της σκοπιά η Μαρί Ντιρόν, οικονομολόγος της Ernst & Young. «Οι επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμη ανακτήσει την εμπιστοσύνη τους στις προοπτικές ανάπτυξης, ώστε να αρχίσουν να προσλαμβάνουν» εξήγησε.

Παράλληλα, είναι «ενθαρρυντικό ότι ο ρυθμός της κατάργησης θέσεων εργασίας επιβραδύνθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού», πρόσθεσε η οικονομολόγος. Σε μηνιαία βάση, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 60.000, ενώ σε ετήσια σχεδόν κατά 1 εκατομμύριο (996.000).

Το ιδιαίτερα αυξημένο επίπεδο της ανεργίας «συνεχίζει να απειλεί την οικονομική ανάκαμψη στην Ε.Ε.», υπογράμμισε ο επίτροπος Απασχόλησης Λάζλο Άντορ, δηλώνοντας ιδιαίτερα ανήσυχος για την ανεργία στις τάξεις των νέων και τον κίνδυνο να υπάρξει «μια χαμένη γενιά».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment