PeristeriNews.gr
Διεθνή

Hμέρα εθνικού πένθους σήμερα στη Ρωσία


Εθνικό πένθος έχει κηρυχθεί σήμερα στη Ρωσία για τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας με το ρωσικό Airbus που συνετρίβη χθες το πρωί στο Σινά. Την ίδια ώρα οι έρευνες για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους της εταιρείας Kogalymavia συνεχίζονται.

Στη Ρωσία οι αρχές διερευνούν τα γραφεία της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας, αλλά και του τουριστικού πράκτορα, την ώρα που ερευνητές από τη Γαλλία και τη Γερμανία αναμένονται σήμερα στην Αίγυπτο, σύμφωνα με τη συνήθη διαδικασία που ακολουθείται για όλα τα περιστατικά στα οποία εμπλέκεται ένα Airbus, καθώς οι δύο αυτές χώρες είναι τα κύρια μέλη της ευρωπαϊκής κοινοπραξίας που τα κατασκευάζει.

Οι έρευνες στον τόπο του δυστυχήματος αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων λίγων ημερών, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων Βλαντίμιρ Πουσκόφ, ενώ και τρίτο αεροσκάφος με ερευνητές και εξοπλισμό το οποίο έχει μισθώσει το υπουργείο του έφτασε σήμερα στο Κάιρο.

Ο Πουσκόφ μαζί με τον Ρώσο υπουργό Μεταφορών Μαξίμ Σοκόλοφ και τον επικεφαλής της ομοσπονδιακής αρχής πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας (Rosaviatsia) Αλεξάντερ Νεράντκο αναχώρησαν σήμερα από το Κάιρο για να μεταβούν στον τόπο του δυστυχήματος, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Rosaviatsia.

Ο Σοκόλοφ και ο Πουσκόφ έφτασαν χθες το βράδυ στο Κάιρο μαζί με ομάδα ειδικών για να μετάσχουν στην έρευνα, της οποίας θα ηγηθούν οι Αιγύπτιοι. Ομάδα Ρώσων ερευνητών είχε ήδη μεταβεί νωρίτερα σήμερα από το Κάιρο στον τόπο του δυστυχήματος στο Σινά, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων.

Και οι 224 επιβαίνοντες -τουρίστες και μέλη του πληρώματος, στην μεγάλη πλειοψηφία τους Ρώσοι- έχασαν τη ζωή τους χθες από τη συντριβή του αεροπλάνου της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia στο Σινά της Αιγύπτου, προπύργιο της αιγυπτιακής πτέρυγας του Ισλαμικού Κράτους.

Η τζιχαντιστική οργάνωση ανακοίνωσε ότι αυτή κατέρριψε το αεροπλάνο σε αντίποινα για τη ρωσική επέμβαση στη Συρία. Ωστόσο ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών Σοκόλοφ απέρριψε την εκδοχή αυτή, σημειώνοντας ότι οι Αιγύπτιοι “δεν διαθέτουν καμία πληροφορία που θα μπορούσε να επιβεβαιώσει αυτούς τους υπαινιγμούς”.

Επιφυλακτικοί όσον αφορά τον ισχυρισμό του Ι.Κ.  είναι επίσης οι ειδικοί σε θέματα αεροναυπηγικής, οι οποίοι θεωρούν πιθανότερες άλλες υποθέσεις, όπως μια τεχνική βλάβη ή μια βόμβα μέσα στο αεροσκάφος.

Στη Ρωσία οι σημαίες κυματίζουν σήμερα μεσίστιες στα δημόσια κτήρια, ενώ από τα τηλεοπτικά δίκτυα ζητήθηκε να ματαιώσουν τα ψυχαγωγικά τους προγράμματα, σύμφωνα με διάταγμα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, το οποίο ανακοινώθηκε χθες από το Κρεμλίνο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment