PeristeriNews.gr
Διεθνή

H Βουλγαρία στέλνει στρατιώτες στα σύνορα


Η Βουλγαρία ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων της με την Τουρκία, αφού ομάδες μεταναστών από τη γειτονική χώρα άρχισαν να κινούνται προς τη μεθόριο, ανακοίνωσε σήμερα ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.

“Έχουμε πληροφορίες για συνωστισμό (…) Ενισχύουμε στο μέγιστο τους ελέγχους στα σύνορα”, επεσήμανε ο Μπορίσοφ στη διάρκεια κυβερνητικής διάσκεψης, ενώ πρόσθεσε ότι προγραμματίζει να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

H Βουλγαρία είναι έτοιμη να αναπτύξει επιπλέον 1000 στρατιώτες και εξοπλισμό στα σύνορά της με την Τουρκία για να αποτρέψει την είσοδο μεταναστών.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας, Κράσιμιρ Καρακατσάνοφ, σήμερα. Σημείωσε δε ότι η συνοριακή αστυνομία απέτρεψε δύο ομάδες περίπου 30 ατόμων να εισέλθουν στη Βουλγαρία από την Τουρκία το πρωί της Παρασκευής.

Νωρίτερα πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι εκατοντάδες μετανάστες έχουν αναχωρήσει από τη βορειοδυτική Τουρκία και κατευθύνονται προς την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, αφού ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Άγκυρα πλέον δεν θα σταματά τους πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment