PeristeriNews.gr
Editorial

H χώρα του «πάμε και όπου βγει»…


Ζούμε στη χώρα που εν έτει 2023 μπορούμε να βλέπουμε που βρίσκονται τα… σουβλάκια μας, άλλα δεν μπορούμε να εντοπίζουμε την ακριβή θέση μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας με 352 ψυχές μέσα.

Θρήνος, βουβή οργή και βουβή θλίψη μπορούν να χαρακτηρίσουν τον Μάρτιο που ξημέρωσε στη χώρα μας το 2023.

Γιατί; Γιατί «πάμε και όπου βγει».

Αυτό άκουσε επιβάτης που βγήκε σώος από την σύγκρουση.

Άκουσε τον μηχανοδηγό να μιλά με τον υπεύθυνο εισιτηρίων και να λέει «πάμε και όπου βγει».

Γιατί μπορεί η μισή Ελλάδα να παρακολουθείται από τελευταίας τεχνολογίας κακόβουλα λογισμικά αλλά δεν λειτουργούν στους σιδηροδρόμους ούτε τα στοιχειώδη, ούτε οι απαραίτητοι φωτεινοί σηματοδότες, που έχουν εγκατασταθεί εδώ και 25 χρόνια, αλλά ΦΥΣΙΚΑ, δεν λειτουργούν.

«ΛΑΡ – 62 – Περνάς κόκκινο φωτόσημο εξόδου έως και είσοδο Νέων Πόρων» ήταν η εντολή που έδωσε ο σταθμάρχης Λάρισας στον μηχανοδηγό του τρένου 62 καθώς οι Νέοι Πόροι είναι ο επόμενος σταθμός μετά από αυτόν της Λάρισας.

Αυτή η χώρα είμαστε. Της ζούλας, της κακοτεχνίας και των παραλείψεων.

Ένας υπάλληλος, ένα «ανθρώπινο λάθος», μια «αμέλεια», ένας αποδιοπομπαίος τράγος θα επωμιστεί όλες τις ευθύνες για αυτήν την ανείπωτη τραγωδία και οι γνωστοί “υπεύθυνοι” – “ανεύθυνοι” θα κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους, γι’ αυτό το χάλι που παρέδωσαν στην υπηρεσία των πολιτών.

Το είδαμε στην Ηλεία, στο Μάτι, στην Μάνδρα, το βλέπουμε να γίνεται και τώρα.

Ζούμε στη χώρα που όλοι είμαστε από τύχη ζωντανοί, διότι υπάρχει πιθανότητα να καούμε ζωντανοί, πηγαίνοντας για ένα μπάνιο ή για ένα φαγητό (Μάτι), να πνιγούμε ζωντανοί (Μάνδρα) ή να σκοτωθούμε σε σιδηροδρομικό δυστύχημα, γυρνώντας έπειτα από ένα εορταστικό τριήμερο στα σπίτια και τις δουλειές μας (Τέμπη).

Ζούμε σε μια χώρα όπου πανηγυρίζαμε πριν λίγο καιρό ότι κάνουμε Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 4 ώρες, αλλά δεν παρέχεται ούτε ένα στοιχειώδες μέτρο προστασίας, οι σταθμάρχες επικοινωνούν μεταξύ τους με ΑΣΥΡΜΑΤΟΥΣ (!!!) και ένα τρένο τρέχει με 160 χιλιόμετρα την ώρα και μετατρέπεται σε ένα φέρετρο από παλιοσίδερα.

Μόλις πριν δυο εβδομάδες, η Κομισιόν είχε ανακοινώσει πως θα παραπέμψει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο γιατί “δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της, βάσει της Οδηγίας για το Ενιαίο Ευρωπαϊκό Σιδηροδρομικό Χώρο”.

Πάντα μετά Χριστόν προφήτες, θα προσπαθήσουν οι “υπεύθυνοι” – “ανεύθυνοι” να λύσουν προβλήματα και ζητήματα δεκαετιών που η αηδιαστική ελληνική νοοτροπία των ρουσφετιών και της μίζας δεν κατάφερε να λύσει ποτέ. Είμαστε και ευρωπαϊκή χώρα, τρομάρα μας…

Μακάρι οι αδικοχαμένες ψυχές, που τόσο αστραπιαία και άδικα χάθηκαν να αναπαυτούν και συλλυπητήρια στους οικείους τους που είναι οι τραγικές φιγούρες αυτού του δράματος…

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment