PeristeriNews.gr
Κοινωνία

H αύξηση της κυκλοφοριακής κίνησης επαναφέρει τον Δακτύλιο


H αύξηση της κυκλοφοριακής κίνησης και το καθημερινό μποτιλιάρισμα στους δρόμους της Αθήνας επισπεύδουν την επιστροφή του δακτυλίου, που θα αρχίσει να ισχύει από τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου.

Εκατοντάδες χιλιάδες οδηγοί αυτοκινήτων θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα καθώς θα εισέρχονται στο κέντρο της πρωτεύουσας με το σύστημα των μονών – ζυγών.

Εκτός από τα ταξί και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ελεύθερα θα κυκλοφορούν εντός του δακτυλίου:

– τα ηλεκτρικά οχήματα
– τα εκ κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου οχήματα
– τα υβριδικά οχήματα
– τα οχήματα κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν κάτω από 120 gr CO2

Υπολογίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των ΙΧ που κυκλοφορούν σήμερα στην Αττική φτάνει τα 2,3 εκατομμύρια. Από αυτά ηλεκτρικά, φυσικού αερίου και υβριδικά είναι τα 7.654 οχήματα. Παράλληλα εκτιμάται ότι τα οχήματα με κινητήρες euro 6 (χαμηλών ρύπων) είναι κάτω από 300.000 οχήματα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αν το αυτοκίνητο σας εμπίπτει στις συγκεκριμένες κατηγορίες, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για έκδοση του ειδικού σήματος, πληκτρολογώντας τον αριθμό κυκλοφορίας και τον ΑΦΜ του κατόχου στην φόρμα χρησιμοποιώντας ελληνικούς χαρακτήρες και κεφαλαία γράμματα.

Πατώντας το πλήκτρο «Έλεγχος» το σύστημα ελέγχει αν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος πληρούν τις προϋποθέσεις για την έκδοση του ειδικού σήματος.

Ψαλίδι στις άδειες για ελευθέρας στον Δακτύλιο

Όπως ανακοινώθηκε, περιορίζεται δραστικά ο αριθμός των αδειών που θα χορηγηθούν για κατ’ εξαίρεση κίνηση εντός του Δακτυλίου. Στόχος είναι οι εν λόγω άδειες να μειωθούν τουλάχιστον στο μισό, ενώ αναθεωρείται προς το αυστηρότερο, το πλαίσιο φορτοεκφορτώσεων.

Τα όρια του Δακτυλίου μέχρι στιγμής

Ο δακτύλιος μπήκε στη ζωή των Αθηναίων το 1979, ως επείγον, προσωρινό μέτρο, για λόγους εξοικονόμησης καυσίμων εξαιτίας της τότε παγκόσμιας πετρελαϊκής κρίσης. Το 1982 αποφασίστηκε να καθιερωθεί ως μόνιμο μέτρο «για λόγους κυκλοφοριακής αποσυμφόρησης και καταπολέμησης του νέφους».

Μέχρι πρότινος τα όρια του Μικρού Δακτυλίου ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους: Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ- Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο

Peristeri News

Στο ΣτΕ το πολεοδομικό σχέδιο των πυρόπληκτων περιοχών

Peristeri News

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για μη εγκεκριμένο συστατικό

Peristeri News

Leave a Comment