PeristeriNews.gr
Διεθνή

Guardian: «Άκαρδες και σοκαριστικές» απολύσεις για το προσωπικό του Καρόλου


Εκατό υπάλληλοι στο Clarence House, την πρώην, πλέον, επίσημη κατοικία του Καρόλου Γ’, μπορεί να απολυθούν, μετά την άνοδο του πρώην πρίγκιπα στον θρόνο.

Ο Guardian ανέφερε τη Δευτέρα ότι έως και 100 υπάλληλοι στην πρώην επίσημη κατοικία του Βασιλιά, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που εργάζονταν εκεί για δεκαετίες, έλαβαν ειδοποίηση ότι ενδέχεται να χάσουν τη δουλειά τους.

Ένα συνδικάτο δημοσίων υπαλλήλων χαρακτήρισε την απόφαση, η οποία μάλιστα ελήφθη και σε περίοδο πένθους, τίποτα λιγότερο από «άκαρδη».

Ο Μαρκ Σέρβοτκα , γενικός γραμματέας της Ένωσης Δημοσίων και Εμπορικών Υπηρεσιών (PCS), δήλωσε: «Ενώ ήταν αναμενόμενες κάποιες αλλαγές, καθώς οι ρόλοι στη βασιλική οικογένεια αλλάζουν, η κλίμακα και η ταχύτητα με την οποία αυτό έχει ανακοινωθεί είναι ακραία σκληρή. Τουλάχιστον γιατί δεν ξέρουμε τι στελέχωση μπορεί να χρειαστεί ο εισερχόμενος Πρίγκιπας της Ουαλίας (σ.σ. ο πρίγκιπας Ουίλιαμ) και η οικογένειά του».

Το Clarence House, που βρίσκεται δίπλα στο Παλάτι του Αγίου Τζέιμς στο κεντρικό Λονδίνο, είναι η επίσημη κατοικία του Πρίγκιπα της Ουαλίας και της Δούκισσας της Κορνουάλης στο Λονδίνο. Τα γραφεία του βασιλιά Καρόλου και της Καμίλα θα μεταφερθούν στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ και το προσωπικό αναμενόταν να μεταφερθεί.

Μερικοί άνθρωποι στο πλήθος έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ το βράδυ της Δευτέρας σοκαρίστηκαν από τις αποκαλύψεις του Guardian σχετικά με τον χειρισμό των απολύσεων στο Clarence House.

«Κανείς δεν αξίζει να απολυθεί επειδή κάποιος πεθαίνει», δήλωσε μια κοπέλα στον Guardian, ενώ άλλοι έκαναν λόγο για «σοκαριστική ενέργεια» και «ακατάλληλη χρονικκή συγκυρία».

Στο προσωπικό που απολύεται αναμένεται να προσφερθεί η ευκαιρία να αναλάβει εναλλακτική απασχόληση σε όλα τα βασιλικά κτίρια και παλάτια, βοήθεια για την εύρεση νέων θέσεων εργασίας στο εξωτερικό και «ενισχυμένη» αποζημίωση απολύσεων πέρα ​​από το νόμιμο ελάχιστο.

Ένας μικρός αριθμός προσωπικού που παρέχει προσωπική υποστήριξη στον Κάρολο και την Καμίλα θα παραμείνει στη θέση του, αν και δεν φαίνεται να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις πριν από την περίοδο διαβούλευσης, η οποία ξεκινά μετά την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment