Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

ΓΣΕΕ: Μαζικό και ειρηνικό το συλλαλητήριο της ΔΕΘ

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Το συλλαλητήριο των συνδικάτων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, ημέρα εγκαινίων της ΔΕΘ, στο άγλαμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, όπως δήλωσε ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Βαγγέλης Μουτάφης.

Μαζικό, μαχητικό και ειρηνικό θα είναι το συλλαλητήριο των συνδικάτων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, ημέρα εγκαινίων της ΔΕΘ, στο άγλαμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, όπως δήλωσε ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Βαγγέλης Μουτάφης.

«Τα συνδικάτα διαδηλώνουν ενάντια σε πολιτικές και όχι σε πρόσωπα και το συλλαλητήριο του Σαββάτου θα είναι η καταδίκη των βάρβαρων και αντιλαϊκών πολιτικών που ασκούνται. Φτάνει πια. Δεν μπορεί να συνεχίζονται οι αντιλαϊκές πολιτικές. Δεν έχει άλλα να δώσει ο κόσμος της εργασίας», τόνισε ο κ. Μουτάφης στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με προέδρους των Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας.

Όπως είπε, τα συνδικάτα διεκδικούν και τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων τα οποία «συρρικνώνονται» με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, που στην ουσία καταργούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και αντιμετωπίζουν τους αγώνες τους με επίταξη – επιστράτευση.

Στις μεγάλες διαστάσεις που έχει πάρει το πρόβλημα της ανεργίας στη Β. Ελλάδα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Εργατικών Κέντρων ο χάρτης με τα ποσοστά ανεργίας στη Μακεδονία και τη Θράκη έχει ως εξής: Θεσσαλονίκη 32%-33%, Έβρος 40%, Ροδόπη 45%-48%, Δράμα 50%, Σέρρες 42%-43%, Κιλκίς 50%, Εδεσσα 30%, Γιαννιτσά 50%, Βέροια περίπου 30%, Χαλκιδική 20%, Καστοριά 40%, Κοζάνη 35%-36%, Φλώρινα (35%).


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Περιστέρι: Αλλάζει την Τρίτη 6 Οκτωβρίου η διαδρομή του 748

Peristerinews.gr Newsroom

Πετρούπολη: Θανατηφόρο τροχαίο μετά από σύγκρουση μοτοσικλετών

Peristerinews.gr Newsroom

Φαρμακείο αυτοκινήτου: Τι αλλάζει από 1η Ιανουαρίου 2027

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment