PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γρήγορες κινήσεις για να σωθεί το ευρώ


Ζήτησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Άμεση θεσμοθέτηση της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου ώστε να επιβιώσει το ευρώ και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, ζήτησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μιλώντας στη γερμανική τηλεόραση, ο Σόιμπλε είπε ότι η γρήγορη δράση είναι το κλειδί για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού μόνο με γρήγορες κινήσεις μπορεί να υπάρξει άμεσος αντίκτυπος στις αγορές.

«Θέλουμε να αρχίσουμε να εργαζόμαστε αμέσως ώστε να προχωρήσει γρήγορα», είπε ο γερμανός υπουργός και συνέχισε «Γι ‘ αυτό δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε. Αντ’ αυτού, πρέπει να ακολουθήσουμε τη διαδικασία που άρχισε τώρα».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά κανείς δεν πρέπει να εφησυχάσει λόγω των Χριστουγέννων: «Δεν μπορούμε να πάμε στις διακοπές των Χριστουγέννων τώρα. Εάν τα στοιχεία της συμφωνίας τεθούν σε εφαρμογή γρήγορα, θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα. Δεν θα συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά ελπίζω ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές και ο κόσμος θα πειστούν γρήγορα ότι μπορούν να επενδύσουν στην Ευρώπη και πάλι».

Ο Σόιμπλε είπε ακόμα ότι η Βρετανία, η μόνη χώρα που αρνήθηκε ειδικά να ενταχθεί (στη συμφωνία), θα μπορούσε ακόμη να το πράξει εάν το επιθυμεί: «Η πόρτα παραμένει ανοικτή για τη Βρετανία. Ελπίζω ότι οι Βρετανοί θα την διαβούν».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

H Τουρκία αναστέλλει τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Peristeri News

Κίνα: Εκτόξευσε διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Peristeri News

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Leave a Comment