PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Google και Τζέιμς Κάμερον ετοιμάζουν εξόρυξη σε αστεροειδείς;


Την εξόρυξη των πολύτιμων μετάλλων θα αναλάβουν ομάδες ρομπότ

Την εξόρυξη των πολύτιμων μετάλλων θα αναλάβουν ομάδες ρομπότ

Με τα πολύτιμα μέταλλα να βρίσκονται σε εξαιρετική ανεπάρκεια στον πλανήτη μας, είναι φυσικό η ανθρωπότητα να στρέφεται στο διάστημα για να τα αποκτήσει. Σε ένα πραγματικά φιλόδοξο πρόγραμμα ο συνιδρυτής της Google, Larry Page και o πρώην CEO της Eric Schmidt, ο σκηνοθέτης James Cameron και ο πρόεδρος των X Awards, Peter H. Diamandis δημιούργησαν την Planetary Resources.

Τι ακριβώς είναι όμως η εταιρεία αυτή; Πρόκειται για μια εταιρεία που στόχο έχει να κάνει εξορύξεις από τους αστεροειδείς που βρίσκονται κοντά στη Γη. Πολλοί από τους αστεροειδείς αυτούς αποτελούνται σε πολύ μεγάλο ποσοστό από μέταλλα που ανήκουν στην ομάδα του λευκόχρυσου (πλατίνα, ρουθήνιο, ιρίδιο, παλλάδιο, άργυρος, όσμιο, ρόδιο και χρυσός) και ακόμη και μόνο ένας από αυτούς θα μπορούσε να περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα από τα μέταλλα αυτά απ’ ό,τι έχει εξορύξει μέχρι τώρα η ανθρωπότητα.

Δεύτερος στόχος τους θα είναι η εκμετάλλευση αστεροειδών που αποτελούνται από νερό το οποίο θα μπορούσε μελλοντικά να χρησιμοποιηθεί από διαστημικές αποστολές.

Προφανώς μια τέτοια προσπάθεια δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέσα σε μερικούς μήνες. Οι ιδρυτές της Planetary Resources όμως, έχουν μακροπρόθεσμο πρόγραμμα. Σχεδιάζουν καταρχάς να θέσουν σε τροχιά ένα τηλεσκόπιο χαμηλού κόστους το οποίο θα εντοπίσει ποιοι αστεροειδείς είναι κατάλληλοι για εκμετάλλευση.

Από εκεί και πέρα την εξόρυξη των πολύτιμων μετάλλων θα την αναλάβουν ομάδες ρομπότ. Αν και ακόμη δεν έχει καθοριστεί κάποιο χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με μελέτη μέχρι το 2025 θα είναι δυνατή η ρυμούλκηση ενός αστεροειδούς βάρους 500 τόνων σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε αλλαγές για το X

Peristeri News

Ένας στους τρεις Έλληνες δεν μπορεί να ζει χωρίς internet

Peristeri News

Νέα σημαντική αναβάθμιση του Google Chrome

Peristeri News

Leave a Comment