PeristeriNews.gr
Lifestyle

Γνωστός ηθοποιός στα δίχτυα τοκογλύφων


Τα χρήματα που δανείστηκε τα επέστρεψε μέσα σε 48 ώρες και μάλιστα με τόκο 200%.

Στα δίχτυα αδίστακτου κυκλώματος τοκογλύφων έπεσε ένας από τους διασημότερους Ελληνες ηθοποιούς. Τα χρήματα που δανείστηκε τα επέστρεψε μέσα σε 48 ώρες και μάλιστα με τόκο 200%.

Και αν η είδηση για το επιτόκιο-μαμούθ που κατάφεραν να αποσπάσουν οι τοκογλύφοι από τον ηθοποιό σοκάρει, αυτό που συγκλονίζει είναι το «μέγεθος» του ονόματος, καθώς περιλαμβάνεται στη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους ανθρώπους της τηλεόρασης και του θεάτρου.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά σίριαλ κι έχει ψυχαγωγήσει χιλιάδες Ελληνες στις θεατρικές παραστάσεις του.

Η μεγάλη του περιπέτεια ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες. Κάποιες λανθασμένες επιχειρηματικές κινήσεις τον οδήγησαν σε οικονομικό αδιέξοδο. Επρεπε άμεσα να βρει το ποσό των 10.000 ευρώ προκειμένου να καλύψει υποχρεώσεις που δεν έπαιρναν αναβολή.

Ο αγαπημένος ηθοποιός αρχικά αναζήτησε τα χρήματα που χρειαζόταν στην πιστωτική του κάρτα. Επειδή όμως δεν ήταν τακτικός στις πληρωμές του, η κάρτα του είχε… κλειδώσει.

Στη συνέχεια προσπάθησε να πάρει κάποιο δάνειο, όμως οι οφειλές που είχε εξαιτίας της μη καταβολής των δόσεων στην κάρτα του είχαν σαν αποτέλεσμα να πάρει αρνητικές απαντήσεις.

Σε πλήρη απόγνωση, ο διάσημος καλλιτέχνης αναζητούσε μια σανίδα σωτηρίας, την οποία βρήκε την τελευταία στιγμή πριν από την οικονομική καταστροφή του στο Διαδίκτυο, εντοπίζοντας διαφημίσεις που έκαναν λόγο για άμεση εκταμίευση χρημάτων.

Ο διάσημος ηθοποιός έπεσε στην παγίδα ενός πολυδαίδαλου κυκλώματος το οποίο εν μέσω οικονομικής κρίσης «ψαρεύει» εύκολα τα θύματά του μέσα από το διαδίκτυο, υποσχόμενο μετρητά στο χέρι και μάλιστα άμεσα, σε μόλις 48 ώρες.

Εκατοντάδες πολίτες έχουν πέσει στα νύχια του κυκλώματος και έχουν καταστραφεί, αφού οι τοκογλύφοι δίνουν, βέβαια, τα χρήματα στους ανυποψίαστους πολίτες, τους οποίους όμως στη συνέχεια χρεώνουν με υπέρογκα ποσά.

Ανακουφισμένος ο ηθοποιός, κάλεσε τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου και κανόνισε με τον άνθρωπο της «νόμιμης εταιρείας», όπως διαφημιζόταν στο Διαδίκτυο, να συναντηθούν σε καφετέρια του κέντρου των Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», ο άνθρωπος που τον συνάντησε εκ μέρους της «νόμιμης εταιρείας» είπε ότι θα καταφέρει να εκταμιεύσει για λογαριασμό του από την τράπεζα το ποσό που χρειαζόταν. Ο διάσημος ηθοποιός δέχτηκε και έδωσε στον άνθρωπο της «εταιρείας» την κάρτα και το ΑΦΜ του.

Πράγματι, μέσα σε 48 ώρες ο «αντιπρόσωπος της εταιρείας» τού τηλεφώνησε και του ζήτησε να συναντηθούν σε καφετέρια για να του δώσει τα 10.000 ευρώ αλλά και την κάρτα του. Χαρούμενος ο ηθοποιός πήρε τα χρήματα και την κάρτα του και έφυγε, χωρίς να γνωρίζει πως τα χειρότερα ήταν μπροστά του.

Στο τέλος του μήνα, όταν πήρε το ενημερωτικό δελτίο της τράπεζας για την κίνηση της κάρτας του, έχασε τη γη κάτω απ’ τα πόδια του. Ο λογαριασμός της είχε αυξηθεί μέσα σε 48 ώρες κατά 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τράπεζας, είχε γίνει ανάληψη 10.000 ευρώ και αγορές σε καταστήματα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών αξίας 20.000 ευρώ, τις οποίες βέβαια ουδέποτε είχε πραγματοποιήσει εκείνος.

Μετά το πρώτο σοκ κατάλαβε πως είχε πέσει θύμα τοκογλύφων, οι οποίοι του έδωσαν το ποσό των 10.000 ευρώ, το οποίο όμως χρέωσαν στην κάρτα του, όπως και τις αγορές που έκαναν, αξίας 20.000 ευρώ. Ετσι, εκείνος πήρε μεν τα 10.000 ευρώ, βρέθηκε όμως να χρωστά 30.000 ευρώ.

Οι έρευνες

Μετά το σοκ της τρομερής αποκάλυψης, ο διάσημος ηθοποιός κατήγγειλε την περιπέτειά του στον Συνήγορο του Καταναλωτή.

Ηδη για τη δραστηριότητα του κυκλώματος των διαδικτυακών τοκογλύφων έχουν ενημερωθεί οι εισαγγελικές αρχές, ενώ σήμερα ο φάκελος με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο Συνήγορος του Καταναλωτή θα διαβιβαστεί στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», παράλληλη έρευνα αναμένεται να ξεκινήσει και το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., καθώς ενδέχεται στο κύκλωμα να συμμετέχουν κάποιοι τραπεζικοί και εφοριακοί.

Απεγνωσμένη έκκληση

«Κάντε κάτι, μας πίνουν το αίμα» είπε ο διάσημος ηθοποιός στον υπάλληλο του Συνηγόρου του Καταναλωτή κ. Ζερβέα, ο οποίος περιγράφει στην «Espresso» πώς ο γνωστός ηθοποιός έπεσε θύμα του κυκλώματος των τοκογλύφων: «Ο άνθρωπος, ο οποίος είναι ιδιαίτερα γνωστός, εκείνη τη στιγμή βρισκόταν σε δεινή οικονομική θέση και έπρεπε να βρει άμεσα χρήματα. Ετσι, από μια αγγελία στο Internet βρήκε το τηλέφωνο του τοκογλύφου. Η επαφή έγινε άμεσα και το ραντεβού δόθηκε σε μια καφετέρια. Ο τοκογλύφος ζήτησε από τον ηθοποιό την κάρτα του, πήγε στην τράπεζα, πλήρωσε κάποιες δόσεις για να την ξεμπλοκάρει και στη συνέχεια κατάφερε να αυξήσει και το πιστωτικό όριο της κάρτας. Στη συνέχεια του έδωσαν το ποσό που ζήτησε, αλλά είχαν χρεώσει την κάρτα με ηλεκτρονικά είδη διπλάσιας αξίας, τα οποία στη συνέχεια οι τοκογλύφοι τα πουλάνε στη μαύρη αγορά χωρίς ΦΠΑ».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Άνταμ Σάντλερ είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος σταρ του Χόλιγουντ

Peristeri News

Τάιλερ Μακμπέθ: Με τον Στέφανο θα παντρευτούμε το καλοκαίρι στην Ελλάδα

Peristeri News

Στο αστυνομικό τμήμα του Αιγάλεω κρατείται ο Σταμάτης Γαρδέλης

Peristeri News

Leave a Comment