PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Γλυπτά Παρθενώνα: Προκαταρκτικές συνομιλίες της κυβέρνησης με το βρετανικό μουσείο


Σε προκαταρκτικές συνομιλίες με το βρετανικό Μουσείο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, με την είδηση αυτή να επιβεβαιώνει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, στον Guardian.

“Είναι αλήθεια ότι υπάρχει διάλογος μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Βρετανικού Μουσείου”, είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης στη βρετανική εφημερίδα συνεχίζοντας: “Αυτή τη στιγμή, πρόκειται για προκαταρκτικές συνομιλίες και, ναι, έχω συναντήσει τον επικεφαλής του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν”.

Σε άρθρο του το Σάββατο (03/12) ο βρετανικός Guardian αποκαλύπτει ότι «ανώτεροι Έλληνες αξιωματούχοι έχουν πραγματοποιήσει “προκαταρκτικές” συνομιλίες με το Βρετανικό Μουσείο σε κάτι που θα μπορούσε να ισοδυναμεί με τεκτονική αλλαγή στην επίλυση της μακροβιότερης πολιτιστικής διαμάχης στον κόσμο: τον επαναπατρισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα του 5ου αιώνα π.Χ. στην Αθήνα».

Επίσης, σημειώνει ότι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχαν συναντηθεί με τον διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου, σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων του Λονδίνου την περασμένη Δευτέρα.

Το 54% των Βρετανών λένε «ναι» στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Το 54% των Βρετανών είπε «ναι» στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και μόλις το 16% έχει αντίθετη άποψη. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα δημοσκόπησης που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του BBC και πραγματοποιήθηκε εκ μέρους του Οργανισμού Parthenon Project που στοχεύει στην επανένωση των Γλυπτών. Πρόσφατα μάλιστα πρόεδρος του Οργανισμού ορίστηκε ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού της Βρετανίας των κυβερνήσεων Κάμερον, λόρδος Εντ Βέιζι, ο οποίος δήλωσε ότι είναι βέβαιος πως «μια συμφωνία είναι εφικτή».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Φίνος Φιλμ για την Παγκόσμια Ημέρα Κομπλιμέντου

Peristeri News

Πέθανε ο σκηνοθέτης Πάολο Ταβιάνι

Peristeri News

Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Peristeri News

Leave a Comment