PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γιούνκερ: Δεν ήμασταν ενημερωμένοι για το δημοψήφισμα


Σεισμό προκαλεί η δήλωση του προέδρου του Εurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος είπε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε την απόφαση για δημοψήφισμα χωρίς να έχει ενημερώσει κανέναν ευρωπαίο ηγέτη, διαψεύδοντας τις σημερινές διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών.

Σεισμό προκαλεί η δήλωση του προέδρου του Εurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος είπε ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα χωρις να έχει ενημερώσει κανέναν ευρωπαίο ηγέτη, διαψεύδοντας στην πράξη τις σημερινές διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL, ο κ. Γιούνκερ είπε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έλαβε αυτή την απόφαση χωρίς να συμβουλευθεί τους άλλους ευρωπαίους ηγέτες, μία κίνηση που προκαλεί «μεγάλη νευρικότητα και ανασφάλεια» στην Ευρωζώνη.

«Ο έλληνας πρωθυπουργός πήρε αυτή την απόφαση χωρίς να μιλήσει γι’ αυτήν με τους Ευρωπαίους συναδέλφους του», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Εϊναι κάτι που φέρνει μεγάλη νευρικότητα, που προσθέτει μεγάλη ανασφάλεια σε μία ήδη μεγάλη ανασφάλεια και γι’ αυτό θα πρέπει να δούμε ψύχραιμα τώρα πως θα το αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν μία αρνητική απάντηση στο δημοψήφισμα, θα σήμαινε χρεοκοπία για την Ελλάδα, απάντησε:

«Δεν μπορώ να το αποκλείσω αυτό, αλλά εξαρτάται από το πως ακριβώς θα τεθεί το ερώτημα και για τι ακριβώς θα ψηφίσουν οι Έλληνες».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του

Peristeri News

Leave a Comment