PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γιλντιρίμ: Θα πραγματοποιήσουμε γρήγορα την επιχείρηση κάθαρσης


«Το έθνος μας πήρε βαθιά ανάσα, αλλά δεν τελειώσαμε» ανέφερε την Κυριακή ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, ενώ τόνισε ότι «θα πραγματοποιήσουμε γρήγορα την επιχείρηση κάθαρσης. Θα δώσουμε στους πραξικοπηματίες την ποινή που τους ταιριάζει, με τρόπο που κανείς να μην έχει στο μέλλον το θράσος να εναντιωθεί στη λαϊκή βούληση».

«Η ζωή επιστρέφει στους κανονικούς της ρυθμούς, αλλά οι εορτασμοί της δημοκρατίας θα συνεχιστούν» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, ζητώντας όμως από τα πλήθη που βγαίνουν στους δρόμους να αποφεύγουν τις «ακραίες αντιδράσεις».

«Θα συνεχίσουμε τις βάρδιες δημοκρατίας παντού, με πρώτες τις πλατείες Κιζίλαϊ στην ‘Αγκυρα και Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη» είπε ο κ. Γιλντρίμ και τόνισε ότι την ημέρα οι πολίτες εργάζονται, ενώ τα βράδια «θα συνεχίσουμε τις βάρδιες δημοκρατίας, αλλά και τους εορτασμούς. Αυτό θα συνεχιστεί για ένα διάστημα ακόμη».

Ο Τούρκος πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να είναι «ήρεμοι» και να αποφεύγουν τις ακραίες αντιδράσεις. «Οι ένοπλες δυνάμεις είναι το μέλλον και η εγγύησή μας. Να μην συμπεριφερθούμε με τρόπο που θα ζημιώσει τη θεσμική ταυτότητα των ενόπλων δυνάμεών μας» είπε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment