PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Για την τρίτη θέση θα αγωνιστεί το Περιστέρι – Δεν ολοκλήρωσε το θαύμα με τον Παναθηναϊκό


Το Περιστέρι πήγε τον Παναθηναϊκό σε 5ο παιχνίδι αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το θαύμα και να πάει για πρώτη φορά στην ιστορία του στους τελικούς της Basket League.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 81-67 και θα βρει στους τελικούς τον Ολυμπιακό ενώ το Περιστέρι θα διεκδικήσει την τρίτη θέση με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Το ματς

Η επιλογή του Περιστερίου να ανοίξει το ματς με άμυνα χώρου (ζώνη) δεν τρόμαξε τον Παναθηναϊκό, που έχτισε γρήγορα προβάδισμα οκτώ πόντων (14-6 στο 4′) από τρίποντο του Μαντζούκα. Οι πράσινοι ήταν ανώτεροι σε όλο το δεκάλεπτο, το έκλεισαν στο +6 (23-17), όμως το Περιστέρι έμεινε κοντά και παρά το γεγονός ότι υπήρχε φθορά από τα φάουλ, υπήρχε και αποτελεσματικότητα στο δίποντο μαζί με δέκα πόντους στη ρακέτα.

Οι γηπεδούχοι κράτησαν ένα προβάδισμα ασφαλείας στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου (34-22 στο 14′), με τον Σπανούλη ήρεμο στον πάγκο του και με την ομάδα του να ψάχνει ένα καλό διάστημα και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο Φρανσίσκο ήταν απίθανος, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να ξεφύγει, είχε προβληματική εικόνα σε άμυνα κι επίθεση και γενικώς το πρώτο μέρος δεν ήταν ποιοτικό. Ήταν νευρικό, με υψηλό σκορ, αλλά και με πολλές στιγμές που προκάλεσαν αμηχανία σε πάγκους και εξέδρα.

Με τον Γκριγκόνις να γράφει από την περιφέρεια το 50-39 στο 24′, ο Παναθηναϊκός ένιωσε κάπως πιο ασφαλής στις αρχές του β’ μέρους. Ο Φρανσίσκο είχε γυρίσει προηγουμένως τον αστράγαλό του, οι Πονίτκα – Αγραβάνης έβαλαν από ένα τρίποντο για το 56-41 στο 26′ και το ματς έχασε τον χαρακτήρα του ντέρμπι που είχε στο πρώτο μέρος. Ο Αγραβάνης ήταν ο άνθρωπος που έκανε τη διαφορά στην τρίτη περίοδο, η διαφορά έφυγε στους 17 (64-47) και το υπόλοιπο του αγώνα ήταν τυπική διαδικασία.

Στο τέταρτο μέρος της αναμέτρησης το Περιστέρι δεν μπόρεσε να μειώσει και τελικά οδηγήθηκε στα ματς διεκδίκησης της 3ης θέσης.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-17, 41-39, 64-48, 81-67

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Σερέλης): Λι 8 (1/4 τρίποντα, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα), Γουίλιαμς, Γκριγκόνις 16 (2/5 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα), Μαντζούκας 7 (2/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Γκουντάιτις 13 (4/7 δίποντα, 5/7 βολές, 4 ριμπάουντ), Π. Καλαϊτζάκης 5, Παπαγιάννης 4, Μποχωρίδης, Αγραβάνης 15 (6/7 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Παππάς, Πονίτκα 13 (4/8 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 2/4 βολές, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ)

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN (Σπανούλης): Μπίλαν 12 (6/12 δίποντα, 8 ριμπάουντ), Φρανσίσκο 16 (2/3 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 3/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα), Πουλιανίτης 6 (3/3 δίποντα), Ντένμον 4 (1/7 σουτ), Κασελάκης 6 (1/5 τρίποντα), Κόλμαν 10 (2/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Μωραΐτης 3 (1), Ραντάνοβ 1, Χάμερ 9 (4/7 δίποντα, 4 ριμπάουντ), Περσίδης, Ζούγρης

Σπανούλης: “Έχουμε κάνει πολλές υπερβάσεις, να τελειώσουμε τη χρονιά όπως πρέπει”

Ο Βασίλης Σπανούλης στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ τόνισε πως η ομάδα του έκανε πολλές υπερβάσεις.

“Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, υπερβάλλαμε εαυτόν, φέραμε τη σειρά στα πέντε παιχνίδια, έχουμε κάνει πολλές υπερβάσεις.

Συγχαρητήρια στην ομάδα μου, θα προετοιμαστούμε για τον μικρό τελικό, για να τελειώσουμε τη χρονιά όπως πρέπει” ανέφερε συγκεκριμένα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment