PeristeriNews.gr
Διεθνή

Για έγκλημα πολέμου της Ρωσίας κάνει λόγο η Τουρκία


Για έγκλημα πολέμου κατηγορεί τη Μόσχα η Άγκυρα, με αφορμή την επίθεση με πυραύλους που δέχθηκε ιατρικό κέντρο το οποίο υποστηρίζεται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή περισσότεροι από 50 άνθρωποι.

Το μακελειό σημειώθηκε ενώ συριακές δυνάμεις, με την υποστήριξης της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, συνεχίζουν την προέλασή τους προς το Χαλέπι. Κάτοικοι επέρριψαν την ευθύνη για τους βομβαρδισμούς στη Ρωσία.

Με ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ προειδοποίησε ότι είναι αναπόφευκτο να υπάρξουν μεγαλύτερες και πολύ πιο σοβαρές συνέπειες εάν η Μόσχα δεν τερματίσει αμέσως τις επιθέσεις αυτού του είδους.

Τις επιθέσεις αυτές καταδίκασαν και οι ΗΠΑ. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι δείχνουν «τη βαρβαρότητα του καθεστώτος του Άσαντ», που εγείρει ερωτήματα «για το εάν η Ρωσία έχει τη βούληση ή την ικανότητα να συμβάλει να σταματήσει».

Άσαντ: Η κήρυξη κατάπαυσης του πυρός δεν σημαίνει ότι όλες οι πλευρές θα πάψουν να χρησιμοποιούν τα όπλα

«Η κήρυξη κατάπαυσης του πυρός δεν σημαίνει ότι όλες οι πλευρές θα πάψουν να χρησιμοποιούν τα όπλα τους», δήλωσε τη Δευτέρα ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Η εκεχειρία σημαίνει πρώτα απ’ όλα ότι θα εμποδιστούν οι τρομοκράτες από το να ενισχύσουν τις θέσεις τους. Η μετακίνηση όπλων, εξοπλισμού ή τρομοκρατών, ή η οχύρωση θέσεων, δεν θα επιτραπεί», διεμήνυσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment