PeristeriNews.gr
Διεθνή

Για δεύτερη ημέρα στο νοσοκομείο η βασίλισσα Ελισάβετ


Η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται για δεύτερη ημέρα σε νοσοκομείο στο Λονδίνο, όπου εισήχθη χθες με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται για δεύτερη ημέρα σε νοσοκομείο στο Λονδίνο, όπου εισήχθη χθες με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανέφεραν σε ανακοίνωση ότι η βασίλισσα εισήχθη στο νοσοκομείο προληπτικά και η κατάσταση της υγείας της είναι καλή. Όλες οι υποχρεώσεις της γι’ αυτή την εβδομάδα, ανάμεσά τους και το προγραμματισμένο ταξίδι της στη Ρώμη, ματαιώθηκαν ή αναβλήθηκαν. Η βασίλισσα αναμένεται να παραμείνει στο νοσοκομείο υπό παρακολούθηση για δύο ακόμα ημέρες.

Για την Ferrari των ιών κάνουν λόγο τα βρετανικά ΜΜΕ
Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, η Βασίλισσα Ελισάβετ προσεβλήθη από έναν από τους πιο μεταδοτικούς ιούς παγκοσμίως ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί σε πανδημία. Οι ειδικοί βάπτισαν την ασθένεια «Ferrari των ιών» λόγω της ταχύτητας με την οποία εξαπλώνεται ο ιός.

Πριν από λίγες εβδομάδες μάλιστα στη Βρετανία καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος σε ασθενή που είχε προσβληθεί από τον συγκεκριμένο ιό. Η οξεία γαστρεντερίτιδα που χτύπησε την επικεφαλής του βρετανικού παλατιού δείχνει να εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς σε ολόκληρη τη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό πως πάνω από 1,5 εκατομμύριο άτομα έχουν ήδη νοσήσει και ταλαιπωρούνται από ακατάσχετους εμετούς και διάρροια.

Σύμφωνα πάντως με το τελευταίο ανακοινωθέν των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, η Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία νοσηλεύεται στο «King Edward VΙΙ’ s Hopistal» του Λονδίνου , αντιμετωπίζει με ιατρική αγωγή τα συμπτώματα γαστρεντερίτιδας που παρουσίασε και η κατάσταση της υγείας της εξελίσσεται ομαλά. Οι ειδικοί εκφράζουν φόβους πως αυτή μπορεί να είναι η αρχή για μια νέα πανδημία παρόμοια με αυτή της ισπανικής γρίπης που είχε προκαλέσει το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο τη διετία 1918-1919.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η οξεία γαστρεντερίτιδα μεταδίδεται με την εντεροστοματική οδό, με την κατανάλωση μολυσμένη τροφής ή νερού με κόπρανα ή με απευθείας μετάδοση από άτομο σε άτομο. Η περιβαλλοντική μόλυνση μπορεί επίσης να αποτελέσει πηγή μετάδοσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Με τον φόβο μεγάλων σεισμών η Τουρκία

Peristeri News

Οι Ρώσοι πολιορκούν το Χάρκοβο

Peristeri News

Πρόκληση από τη νέα πρόεδρο των Σκοπίων κατά την ορκωμοσία

Peristeri News

Leave a Comment