PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Για 6η συνεχόμενη φορά υποψήφιος Δήμαρχος Περιστερίου ο Α. Παχατουρίδης


Την έκτη του κατάθεση ψηφοδελτίου παράταξης για τις δημοτικές εκλογές του Περιστερίου έκανε σήμερα στο Πρωτοδικείο ο Ανδρέας Παχατουρίδης.

Η παράταξη «Με την Κοινωνία Μπροστά» και υποψήφιο Δήμαρχο τον Ανδρέα Παχατουρίδη κατέθεσε πρώτη φορά υποψηφιότητα το 1998 όταν στις τότε εκλογές ο νυν Δήμαρχος Περιστερίου δεν κέρδισε τις εκλογές αφού στον πρώτο γύρο ο Θεόδωρος Δημητρακόπουλος πήρε ποσοστό 36% και ο Ανδρέας Παχατουρίδης 29%. Στο δεύτερο γύρο ο κ. Δημητρακόπουλος επικράτησε στο νήμα με ποσοστό 50,50% έναντι 49,50% του κ. Παχατουρίδη και διαφορά 629 ψήφων!

Η δεύτερη φορά, το 2002, ήταν και αυτή που ανέδειξε για πρώτη φορά Δήμαρχο τον κ. Παχατουρίδη που με αντίπαλο τον Κώστα Λαλένη βγήκε μπροστά στον πρώτο γύρο και στο δεύτερο κατάφερε να κερδίσει μια οριακή αναμέτρηση με προβάδισμα διαφοράς 376 ψήφων!

Το 2006 ο Ανδρέας Παχατουρίδης επικράτησε από την πρώτη Κυριακή καταλαμβάνοντας ποσοστό 46,65%, με το νόμο της τότε εποχής να επιβάλλει τη νίκη από την πρώτη Κυριακή στους υποψήφιους που συγκέντρωναν ποσοστό μεγαλύτερο του 42%. Δεύτερος ήταν ο Κώστας Λαλένης με ποσοστό 36,45%.

Στις εκλογές του 2010 ο Ανδρέας Παχατουρίδης θα συμμετείχε για τέταρτη φορά στις εκλογές του Περιστερίου έχοντας ως κύριους αντιπάλους του τον Δημήτρη Κελάφα και τον Κώστα Λαλένη. Την πρώτη Κυριακή ο κ. Παχατουρίδης άγγιξε τη νίκη λαμβάνοντας ποσοστό 49,76% (χρειαζόταν 50%) με τον κ. Κελάφα να φτάνει ποσοστό 14,54% και τον κ. Λαλένη 12,62%. Την δεύτερη Κυριακή ο Δήμαρχος Περιστερίου επικράτησε πανηγυρικά λαμβάνοντας ποσοστό 65,62%!

Το ρεκόρ του Ανδρέα Παχατουρίδη ήρθε το 2014 όπου έλαβε ποσοστό 62,09% από την πρώτη Κυριακή αφήνοντας πολύ πίσω δεύτερο τον Δημήτρη Κελάφα με 13,34%.

Πλέον ο κ. Παχατουρίδης με την κατάθεση της 6ης του υποψηφιότητας βρίσκεται μπροστά σε μια πρόκληση αφού θα διεκδικήσει την 5η του συνεχόμενη θητεία του ως Δήμαρχος Περιστερίου και ενώ στις προηγούμενες εκλογές έλαβε ποσοστό ρεκόρ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση: Κάτω τα χέρια από το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment