PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γερμανοί και Δανοί οι «τεμπέληδες» της Ευρώπης


Σύμφωνα με έρευνα του ευρωπαϊκού ιδρύματος “Eurofound”, εκεί στο Βορρά και συγκεκριμένα στη Γερμανία και στη Δανία, πέφτει πολλή… τεμπελιά!

Σύμφωνα με έρευνα του ευρωπαϊκού ιδρύματος “Eurofound”, εκεί στο Βορρά και συγκεκριμένα στη Γερμανία και στη Δανία, πέφτει πολλή… τεμπελιά!

Τι κι αν η Γερμανίδα καγκελάριος μας κατηγορεί ότι δεν δουλεύουμε αρκετά;

Η έρευνα για την Βελτίωση των Συνθηκών Ζωής και Εργασίας, το λέει ξεκάθαρα: οι εργαζόμενοι στη Γερμανία, παίρνουν άδεια μετ΄ αποδοχών 30 ημέρες το χρόνο κατά μέσο όρο.

Αν τώρα σε αυτό συνυπολογίσουμε τις γιορτές και τις αργίες, τότε καταλήγουμε στο ότι ο μέσος εργαζόμενος στη Γερμανία, απολαμβάνει 40 ημέρες διακοπών το χρόνο!

«Παρέα» με τους Γερμανούς και οι Δανοί, που βάσει της έρευνας είναι οι πιο ευνοημένοι τεμπέληδες στην Ευρώπη.

Όσο για τους Έλληνες και τους Πορτογάλους; Μόλις 33 ημέρες διακοπών απολαμβάνουν κατά μέσο όρο το χρόνο, στις οποίες συνυπολογίζονται οι αργίες και οι επίσημες γιορτές.

Και υπάρχουν χειρότερα από εμάς. Οι Ρουμάνοι, κάνουν τις λιγότερες διακοπές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις άδειες μετ΄αποδοχών και τις αργίες, να αγγίζουν τις μόλις 27 ημέρες.

Μ΄αυτά και μ΄αυτά, μάλλον η κυρία Μέρκελ θα πρέπει να το ξανασκεφτεί λιγάκι, μιας και στο κοντινό παρελθόν (το Μάϊο συγκεκριμένα), δήλωνε ότι οι πολίτες στις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους, κάνουν υπερβολικά παρατεταμένες διακοπές και βγαίνουν πολύ νωρίς στη σύνταξη.

Μάλιστα είχε καταλήξει ότι «δεν μπορούμε να έχουμε ένα νόμισμα με το ένα άτομο να παίρνει παρατεταμένες διακοπές και το άλλο πολύ λίγες. Μακροπρόθεσμα αυτό δεν είναι βιώσιμο».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment